Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Sinteza zilei Posibil complot eșuat pentru uciderea lui Vladimir Putin, în ajun de Crăciun

Posibil complot eșuat pentru uciderea lui Vladimir Putin, în ajun de Crăciun

Într-un articol publicat în revista The Hill se sugerează că a existat un complot pus la cale de generalul Maslov care ar fi urmat să îl elimine pe Putin în decembrie.

de Ioana Mircea    |    24 Ian 2023   •   23:41

Generalul Maslov avea mijloace și cunoștințele necesare pentru a organiza o lovitură de stat. Acesta a fost comandant șef al Forțelor Terestre din Rusia și mai târziu reprezentantul militar al Rusiei la NATO.

Este posibil ca Putin să fi fost în vizor pe 24 decembrie, după ce revenit de la Minsk, și după ce și-a anulat brusc vizita la o fabrică de tancuri. Străzile erau curățate de zăpadă iar limuzina sa era deja pregătită.

Totuși Putin nu a mai plecat pentru a realiza vizita programată. Generalul Alexey Maslov a murit subit a doua zi din cauza unui atac de cord, chiar în ziua de Crăciun, potrivit publicației americane The Hill.

Se pare că fostul comandant militar, care provenea dintr-o regiune rusă de la granița cu Ucraina, avea legături strânse cu țara invadată de Rusia în februarie. Cariera militară a generalului Maslov a început în Ucraina sovietică, unde a studiat la un colegiu de top pentru comandanți militari din Harkov. Ulterior, a fost repartizat în Munții Carpați, la granița cu România.

Citește și: Adrian Năstase: "Putin nu a luat decizia de a ataca Ucraina, acum un an. A declarat război Occidentului în 2007" 

×
Subiecte în articol: Putin
Parteneri
Cu cât vor fi penalizați românii care se pensionează anticipat
x close