Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Sinteza zilei Constantin Spânu, purtător de cuvânt MApN, detalii despre cele două aeronave care au dispărut de pe radar

Constantin Spânu, purtător de cuvânt MApN, detalii despre cele două aeronave care au dispărut de pe radar

General Constantin Spânu, purtător de cuvânt MApN, a oferit detalii de ultimă oră despre aeronava care executa o misiune de patrulare aeriană deasupra Dobrogei care a dispărut de pe radar

Constantin Spânu, purtător de cuvânt MApN, detalii despre cele două aeronave care au dispărut de pe radar
Sursa foto: Forţele aeriene române
de Claudia Popovici    |    02 Mar 2022   •   22:33

O aeronavă MiG 21 LanceR din dotarea Bazei 86 Aeriene, care executa o misiune de patrulare aeriană deasupra Dobrogei, a pierdut legătura radio cu turnul de control, iar la ora 20.03 a dispărut de pe radar, într-o zonă cuprinsă între localitățile Cogealac si Gura Dobrogei. 

În misiunea de căutare-salvare a aeronavei Mig 21 LanceR a pornit elicopterul IAR 330 care în jurul orei 20.21 a pierdut legătura radio cu turnul de control și a dispărut de pe radar în jurul orei 20.44.

General Constantin Spânu, purtător de cuvânt MApN a oferit detalii despre acest caz

"În cazul elicopterului care a plecat în căutarea şi salvarea pilotului Mig 21 LanceR se confirmă din păcate prăbușirea la 11 km de aerodrom, în zona localităţii Gura Dobrogei.

Din păcate, toţi cei 5 membrii ai echipajului IAR 330 şi-au pierdut viaţa.

În continuare se execută operațiunile de căutare-salvare pentru pilotul aeronavei MiG 21 LanceR.  Nu avem în acest moment confirmarea prăbușiri şi nu avem detalii despre starea pilotului. Vom reveni cu detalii imediat ce îl vom localiza. 

Referitor la aeronavei Mig 21 LanceR nu există date certe. Sunt pornite spre locul posibil al prăbușirii mai multe echipaje atât de la ISU Dobrogea cât şi de la baza aeriană Mihail Kogălniceanu. Vom reveni când vom avea detalii şi despre această aeronavă.

Este prematur să discutăm acum despre posibilele cazuri. Vă pot spune cu siguranța erau condiţii meteo nefavorabile.

Nu ştiu dacă aceasta a fost cauza care a dus la aceste două evenimente", a spus General Constantin Spânu, purtător de cuvânt MApN la Sinteza Zilei de la Antena 3. 

Primele imagini de la locul prabusirii elicopterului IAR 330-Puma

Antena 3 a difuzat, miercuri seară, primele imagini de la locul prăbușirii elicopterului. Aparatul de zbor s-a prăbușit chiar langa Mănăstirea Sf. Dionisie de lângă Gura Dobrogei.

×
Subiecte în articol: aeronava MApN MApN
Parteneri
Românii vor avea încă o zi liberă în plus în mini-vacanța de Paște
x close