Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Sinteza zilei Dana Budeanu: "Pe mine mama m-a crescut cu Cenaclul Flacăra. N-a fost un fenomen, a fost alternativă la viață"

Dana Budeanu: "Pe mine mama m-a crescut cu Cenaclul Flacăra. N-a fost un fenomen, a fost alternativă la viață"

"Interzicerea" Cenaclului Flacăra de către Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului (IICCMER) a stârnit o vie emoţie printre iubitorii muzicii folk din România. Dana Budeanu şi-a exprimat în direct la Antena 3 susţinerea pentru ceea ce a fost şi va fi spiritul mişcării iniţiate de Adrian Păunescu.

Dana Budeanu: "Pe mine mama m-a crescut cu Cenaclul Flacăra. N-a fost un fenomen, a fost alternativă la viață"
Sursa foto: Agerpres
de Redacția Antena 3 CNN    |    20 Iul 2022   •   22:46

Pe 23 iulie pe plaja Corbu, iubitorii muzicii folk din România erau şi sunt aşteptaţi la o ediţie specială a Cenaclului Flacăra, organizată de Andrei Păunescu în memoria tatălui său, poetul Adrian Păunescu, fondator al mişcării. 

IICCMER şi-a exprimat dezacordul faţă de această manifestare artistică, înfierând activitatea Cenaclului Flacăra în perioada comunistă şi cerând organizatorilor să suspende spectacolul anunţat. 

Dana Budeanu s-a declarat ferm împotriva reacţiei IICCMER faţă de concertul de la plaja Corbu şi a explicat ce înseamnă pentru ea Cenaclul Flacăra, pe muzica şi versurile căruia a crescut în copilărie. 

"Pe mine mama m-a crescut cu Adrian Păunescu, aproape zilnic. Cu poezia lui, cu muzica lui, pur și simplu eu asta auzeam Cenacul Flacără n-a fost un fenomen, a fost alternativă la viață. Cine spune altceva este un neterminat!", a afirmat răspicat Dana Budeanu. 

"Cei fără de Dumnezeu nu există. Ei nu contează. N-au ce să spună. Ați ascultat cu toții versurile despre iubire... Nu există nimic înainte de iubire și după iubire. Nu există. Există doar iubire. Știe cineva vibrația iubirii care este? Este vibrația lui Iisus.

(...) Adrian Păunescu strângea o țară în vibrația iubirii. Firesc că un neterminat nu are cum să înțeleagă așa ceva.", a mai spus Dana Budeanu.

Ea şi-a exprimat totodată speranţa că tinerii vor merge masiv la concertul de pe 23 iulie de la plaja Corbu, iar Cenaclul Flacăra va renaşte în întreaga ţară. 

"Tinerii de astăzi, toți, ar trebui să meargă pe plajă, la Corbu, unde eu sper că nu este primul și ultimul eveniment. Eu cred și sper că acest cenaclu va renaște și se va întâmpla peste tot în această țară.

(...) Adrian Păunescu va trăi veșnic pentru că iubirea este veșnică.", a concluzionat Dana Budeanu. 

 

×
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close