Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Sinteza zilei Detalii din viaţa milionarilor fugari din România, dezvăluite de un cunoscut om de afaceri

Detalii din viaţa milionarilor fugari din România, dezvăluite de un cunoscut om de afaceri

Imagini şi informaţii exclusive din locul preferat al bogaților planetei. Amănunte neştiute din viaţa milionarilor fugari din România.

de Andreea Sava    |    01 Noi 2022   •   23:35

Povestea milionarilor români începe în Londra, imediat după Revoluție, cu creanțele României în alte țări, adică foarte mulți bani pe care ţara noastră îi avea de recuperat.

Cornel Tăbăcaru, milionar şi om de afaceri român, a explicat de ce este Londra locul preferat al bogaților lumii.

"Pentru cunoscători, Londra reprezintă trei sferturi din afacerile speciale ale planetei. Eu în perioada anilor '90 am fost aproape de aceste afaceri şi am fost declarat primul milionar oficial al României.

Numai că aceste afaceri erau destinate. A fost o mega-înșelătorie și asta o spun pe informații, îmi asum răspunderea, în care statul român a luat nu cât ar fi meritat, ci cât s-a înțeles cu ăștia care s-au băgat în afacere, iar ei la rândul lor au căzut la înțelegere cu recuperatorii. De ce am spus de recuperatori? Dragii mei, hai să ne înțelegem.

Eu n-am nimic cu funcționarii români care s-au ocupat de treaba asta, nu-i cunoaștem, nu pot să acuz pe nimeni, dar metodele aplicate sunt metode de recuperatori. Ăștia au jucat foarte dur cu țările care aveau să ne dea bani. Foarte dur.

Și atunci, normal că au luat cât mai mult și au dat statului cât mai puțin, ca lor să le rămână halca cea mai grasă", a explicat milionarul Cornel Tăbăcaru. 

- De ce Dinu Patriciu nu a fost un recuperator?

"Dinu era un tip extraordinar de inteligent, o inteligență ieșită din comun. El nu făcea afaceri, de exemplu cum fac eu, ca negustor. Dinu construia. Dinu era un tip excelent în reţele sociale și așeza oameni peste tot. Dinu a făcut mult pentru România.

După părerea mea i s-a tras de la faptul că el a făcut anumite greșeli şi s-a expus. 

El era latifundiar, n-avea voie să se expună în halul ăsta și atunci probabil că nu a dat cât trebuia să dea, pentru că astea sunt regulile în meseria asta, sau a deranjat interese nu de business, ci de stat.

Interese mari, interese în care să făceau jocuri de miliarde", a mai explicat omul de afaceri Cornel Tăbăcaru.

Alte detalii interesante despre milionarii fugari ai României vedem, pe larg, în materialul video de mai sus. 

×
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close