Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Sinteza zilei Uriașă dezinformare pe Facebook privind MApN și românii chemați în armată

Uriașă dezinformare pe Facebook privind MApN și românii chemați în armată

O campanie coordonată vizând introducerea unei informații false privind MApN a fost deconspirată astăzi. Iată despre ce este vorba.

Uriașă dezinformare pe Facebook privind MApN și românii chemați în armată
Sursa foto: Colaj Pixabay | Facebook
de Redacția Antena 3 CNN    |    02 Noi 2022   •   23:02

Pe foarte multe pagini de Facebook a fost postată o imagine cu mai mulţi soldați în mișcare şi cu un titlu care anunța un mesaj de la MApN care preciza că s-a dat ordin ca mii de români să fie chemați din nou de armată.

Postarea a fost distribuită masiv de diferite conturi de Facebook producând o dezinformare în masă. 

Întrebat dacă avem de a face cu o operațiune rusească de destabilizare, generalul Cristian Barbu a spus: 

"Fără niciun dubiu că în acest moment, prin astfel de anunțuri se produce această idee că România se pregătește cu adevărat de o mare problemă militară. atâta timp cât sunt chemați sub arme bărbați, femei, cetățeni ai României.

Realitatea este cu totul alta. Și ați văzut că Ministerul Apărării Naționale a ținut să precizeze că ceea ce se desfășoară este chestiune de regularitate și au fost și în alte județe și în județele din Oltenia mai de curând, mai, acum, 2-3 săptămâni, sunt chestiuni de rutină și nu sunt chemați românii la armată, ci pur și simplu sunt acele proceduri de luare în evidență și de constatare a diferențelor între scriptic și faptic, atunci când este vorba despre cei care pot veni la mobilizare.

Ceea ce se întâmplă însă aici, prin acest procedeu, care este un procedeu plătit, este subvenționat, dacă vreți, sau plătit direct de către un buzunar, altul decât din România, nu are altceva de făcut decât  să agite acele spirite care nu sunt pregătite, nu cunosc adevărul şi care de cele mai multe ori sunt liniștite prin mijloacele noastre de mass-media", a explicat generalul Cristian Barbu în emisiunea Sinteza Zilei de la Antena 3 CNN. 

×
Subiecte în articol: Rusia România dezinformare Facebook MApN
Parteneri
ANAT propune taxe noi pentru turiști
x close