Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Sinteza zilei Ar putea suferi Vladimir Putin de Parkinson? Analiza medicului Tudor Ciuhodaru

Ar putea suferi Vladimir Putin de Parkinson? Analiza medicului Tudor Ciuhodaru

În ultima perioadă au apărut mai multe imagini în care Vladimir Putin pare că ar fi bolnav și chiar îi tremură mâinile. În unele dintre aceste imagini, liderul de la Kremlin pare că se ține de masă pentru a-și păstra echilibrul.

Ar putea suferi Vladimir Putin de Parkinson? Analiza medicului Tudor Ciuhodaru
Sursa foto: Antena 3 & Getty Images
de Gabriel Dano    |    11 Mai 2022   •   22:15

Toate aceste indicii i-au făcut pe jurnaliștii britanici, și nu numai, să scrie ample articole despre starea de sănătate a lui Vladimir Putin. Astfel, potrivit Daily Mail, președintele rus ar avea Parkinson și cancer. Și ex-șeful spionajului britanic susține că există indicii care ar conduce că Vladimit Putin ar suferi de o boală neurodegenerativă.

Informațiile au fost comentate, în această seară la Sinteza Zilei, de dr. Tudor Ciuhodaru.

"În Parkinson-ul de origine vasculară pacientul nu prezintă tremurat la repaos, dar cele mai multe cazuri de Parkinson neurodegenerativ prezintă acest tremur. Este chiar printre primele stadii ale bolii și este întotdeanuna un semnal de alarmă pentru pacient. Eu tratez în fiecare zi astfel de pacienți, sunt în general bărbați de peste 60 de ani.

Iar simptomatologia în general are un debut insidios, tremurul - mai ales la nivelul membrelor, fiind principalul semn care îi alarmează. După care apare acea rigiditate - pacienții se mișcă dificil, apare hipochinezia și bradichinezia. Mișcările sunt lente, de amplitudine redusă, pacientul merge aplecat înainte, pașii sunt mici, ca să-și suțină echilibrul, fața este inexpresivă, apar și tulburările de vorbire.

Iar toate aceste lucruri evoluează în timp, iar în formele avansate, stadiul 5 al bolii, apar și aceste modificări psihocomportamentale non-motorii, iar pe de altă parte, în momentul în care află această veste că ar suferi de această boală mulți pacienți își pun probleme de integrare socială, anxietate, depresie.

×
Subiecte în articol: Vladimir Putin Tudor Ciuhodaru
Parteneri
Furtuna Renata a adus în România ploi torenţiale
x close