Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Sinteza zilei Dr. Virgiliu Stroescu, despre consumul de droguri la copii: "Aşa distrug structura creierului"

Dr. Virgiliu Stroescu, despre consumul de droguri la copii: "Aşa distrug structura creierului"

Dr. Virgiliu Stroescu, medic primar în endocrinologie şi doctor în medicină, a explicat efectele devastatoare ale consumului de droguri în cazul copiilor şi adolescenţilor.

Dr. Virgiliu Stroescu, despre consumul de droguri la copii: "Aşa distrug structura creierului"
Sursa foto: Antena 3 CNN
de Claudia Popovici    |    22 Noi 2023   •   23:24

România este copleșită de fenomenul consumului de droguri în rândul copiilor şi adulților. Părinţii nu mai fac faţă situaţiei şi cer ajutor disperat medicilor în speranța că mai există o șansă pentru a-i salva din acest coșmar.

Ceea ce este îngrijorător este faptul că, din păcate, în România vârsta la care se începe consumul de droguri a coborât la 12-13 ani. Astfel copii devin dependenți de aceste substanțe care le fură viaţa şi cele mai importante momente din copilărie.

Întrebat despre acest fenomen şi de efectele devastatoare ale consumului de droguri, dr. Virgiliu Stroescu, medic primar în endocrinologie şi doctor în medicină, a spus:

"Astfel de substanțe halucinogene în afară că dau dependență, adică nu mai poţi scăpa de ele, dar creează  afecțiuni cerebrale, deci distrug structura creierului direct.

Şi apoi se strică niște cărări din organism, care dau libertate omului și ele devin obligatorii niște persoane dependente care cu toată voința lor nu mai pot fi ajutați decât din exterior.

Problema este că o este o toleranță maximă în țara noastră, pentru că îmi dau seama că dacă s-ar face curățenia ar cădea foarte multe capete și atunci se tolerează. Am auzit că într-o țară africană s-a spus din data de cine consumă droguri va primi pedeapsa capitală.

A dat un timp de toleranță, oamenii au înțeles treaba respectivă și se pare că aproape s-a rezolvat problema. Eu asta văd și la noi să se anunțe dacă cineva atinge drogurile, un an, trei, cinci închisoare obligatoriu cei care sunt vinovați.  Aici trebuie neapărat o frică a omului să mai le atingă. Altfel nu merge", a spus dr. Virgiliu Stroescu, medic primar în endocrinologie şi doctor în medicină, la Antena 3 CNN. 

"O generație este pe punctul de a se pierde"

"O generație este pe punctul de a se pierde. Unii părinți îşi pot pierde copilul pentru totdeauna. Unii supraviețuiesc, dar îi fac pe părinți să trăiască ceva mai rău decât moartă. Discernământul poate ajunge la zero. Suntem pe punctul în care pierdem o generație sau mai salvăm ce se poate din ea. Aici este România de astăzi.

Aceasta este problema de urgență națională și indiferent câte atacuri teroriste, câte lucruri îngrozitoare se întâmplă în lume, trebuie să ne oprim din orice și să ne salvăm copiii cât se mai poate. Antena 3 CNN trage acest semnal de ceva timp. Din păcate, suntem printre cei puţini care fac asta", a spus şi Mihai Gâdea. 

×
Subiecte în articol: Virgiliu Stroescu consum de droguri
Parteneri
Ministrul Mediului explicaţii cu privire la praful saharian
x close