Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Sinteza zilei Tatăl lui Eduard Giosu, tânărul drogat care a murit după ce ar fi fost bătut de polițiști: "A ajuns la spital în comă de gradul 5"

Tatăl lui Eduard Giosu, tânărul drogat care a murit după ce ar fi fost bătut de polițiști: "A ajuns la spital în comă de gradul 5"

Tatăl lui Eduard Giosu, tânărul drogat care a murit după ce ar fi fost bătut de polițiști, a povestit la Antena 3 CNN ce s-a întâmplat cu fiul său.

Tatăl lui Eduard Giosu, tânărul drogat care a murit după ce ar fi fost bătut de polițiști: "A ajuns la spital în comă de gradul 5"
Sursa foto: Antena 3 CNN/ cameră de supraveghere
de Redacția Antena 3 CNN    |    02 Oct 2023   •   22:46

Ion Giosu, tatăl tânărului care a murit, acuză poliţiştii. "Analiza toxicologică vorbește de cinci sau șase substanțe, lucru oarecum imposibil.

Dacă ar fi luat toate acele cinci-șase substanțe, milițienii nu mai aveau ocazia să îl alerge. Ele sunt urme. Trebuie stabilite clar proporțiile", a spus Ion Giosu.

"Faptul că el consumase ceva, deși se lupta din greu cu asta și avea ambiția să reușească singur, multe luni nu mai luase nimic. Atunci s-a întâmplat să cadă", a mai spus tatăl tânărului. Potrivit lui Ion Giosu, Eduard a ieșit din apartamentul unde fusese în vizită, ca să fumeze. Bărbatul spune că fiul său obișnuia seara să iasă la alergare. În seara în care a murit, s-a plimbat, a alergat şi apoi a făcut cascadorii, spune Ion Giosu.

Ion Giosu mai susține că Eduard se afla într-o stare bună, până în momentul în care polițiștii i-au aplicat lovituri.

Familia și apropiații susțin în continuare faptul că tânărul a fost omorât în bătaie de polițiști. "A ajuns la spital în comă de gradul 5", a spus Ion Giosu la Antena 3 CNN.

"Nu am reușit să reconstituim tot traseul lui, dar trece în raza unui anumite camere de luat vederi și este bine-mersi, este întreg, nu are nicio urmă. Este cât se poate de vioi", a spus tatăl îndurerat.

Întrebat cum a ajuns la spital fiul său, Ion Giosu spune că în fișa completată de SMURD Eduard figurează ca fiind conștient și cooperant, "lucru contrazis de prietena lui care l-a găsit întins pe burtă, cu capul plin de sânge, încătușat și inert".

Citeşte şi: Răsturnare de situaţie în cazul lui Eduard, tânărul mort după ce ar fi fost bătut de polițiști: Camerele agenţilor ar fi fost oprite, iar imaginile de pe camerele din zonă au fost şterse

Mașina SMURD a staționat 25 de minute, acuză tatăl lui Eduard.

"La 4:02 pleacă, ajunge la 4 și 8 minute la unitatea de primiri urgențe, cu unul dintre milițieni în autospecială. Lucru interzis, lucru nepermis. Ce a căutat? E unul pe nume Mareş, nu îi reţin prenumele dar apare pe fişă. La unitatea UPU, pe fișa de preluare, scrie clar comă de gradul 5. Cineva minte!", acuză Ion Giosu.

Reamintim că incidentul a avut loc pe data de 22 septembrie, pe o stradă din Sectorul 5, după ce bărbatul de 30 de ani ar fi ieșit să fumeze dintr-un bloc unde avea loc o petrecere. Un vecin a sunat la 112 pentru a anunța că un bărbat aflat în zonă era dezbrăcat, agitat și dezorientat. După ce polițiștii au ajuns la fața locului, aceștia spun că tânărul era incoerent în vorbire și părea să fie băut sau drogat. 

De asemenea, autoritățile susțin că unul dintre polițiști ar fi fost rănit de bărbatul dezbrăcat în timpul intervenției, motiv pentru are au recurs la fapte violente pentru a-l imobiliza. 

La acel moment, prietena lui Eduard a ieșit din bloc să-l caute și povestește că l-a găsit înconjurat de agenți, într-o baltă de sânge. A fost dus de urgență la spital, iar ulterior a fost operat de câteva ori.  A stat mai multe zile în comă la spital, iar mai apoi s-a stins din viață.

Singurele imagini care au apărut în spațiul public, până în acest moment, nu surprind momentul intervenției polițiștilor. 

×
Subiecte în articol: Ion Giosu drogat Politie
Parteneri
Motivul pentru care prezentatorii Antena 3 CNN au purtat un bujor roșu în piept
x close