Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Sinteza zilei Elena Lasconi, despre alegeri şi candidatura la prezidenţiale 2024: "Am o singură condiţie"

Elena Lasconi, despre alegeri şi candidatura la prezidenţiale 2024: "Am o singură condiţie"

Elena Lasconi, primarul din Câmpulung Muscel a vorbit la Sinteza Zilei despre posibilitatea de a candida la alegerile prezidențiale din 2024 şi cum arată rolul ei în România de astăzi şi de mâine.

de Redacția Antena 3 CNN    |    11 Mar 2024   •   23:55

Întrebată dacă ar lua în considerare cursa pentru prezidențiale cu susţinerea USR, Elena Lasconi, primarul din Câmpulung Muscel, a spus:  

"O țară este sigură dacă tu întărești instituțiile din acea țară și mi se pare că ele nu sunt întărite, dimpotrivă. Sunt cocoțați în funcții în toate instituțiile pentru că le-am simțit pe pielea mea că au venit în control, au venit să mă blocheze, au venit să-mi facă o grămadă de lucruri. Nu ok, nu în regulă. Deci dacă noi am întări instituțiile statului, ar putea să facă festival politicienii pe scena politică, că nu contează chiar atât de mult. Deci eu dacă m-aș înscrie în orice cursă, eu mă înscriu ca să câștig.

Cu o singură condiție. Dar v-am spus acum focusul meu este pe Primăria Municipiului Câmpulung. Să am o echipă în spate care să mă susțină din toate punctele vedere. USR-ul să fie echipa. Toți. Adică să simt că toată lumea este trup și suflet cu treaba asta. Doar așa poți să câștigi. Altfel nu", a spus Elena Lasconi la Antena 3 CNN. 

"Oriunde și orice aș câștiga, eu aş fi una din popor"

Întrebată apoi cu ce se diferențiază faţă de restul candidaților la alegerile 2024 la prezidențiale.

"Nu pregătesc nicio candidatură de prezidențiale. Eu mi-o pregătesc pe cea de primar. Cuvântul meu e contract. Eu ce promit fac. E adevărat că în primul an  dădeam niște deadline-uri care nu se potriveau, pentru că mi-am dat seama că sunt la stat. Nu știam cam cât durează, toate procedurile de achiziție ș.a.m.d. Sincer, nu știu dacă m-aș simți foarte confortabil. Am trecut de multe ori pe lângă Cotroceni. Mă uit cu admirație la Maia Sandu, cu mare admirație.

Mie îmi place să mă duc pe teren. Eu așa aș face. Adică oriunde și orice aș câștiga, orice funcție aș câștiga prin vot, eu aș fi una din popor, pentru că mie așa îmi place. Adică nu poți să mă schimbi, nu poți să mă pui într-o cutie și să fiu un bibelou. Nu sunt genul ăsta de om", a mai spus Elena Lasconi.

Elena Lasconi şi jocul cuvintelor

În final, edilul a fost invitat la un joc al cuvintelor.

Elena Lasconi, despre România: Iubire

Elena Lasconi, despre familie: Iubire

Elena Lasconi, despre USR: Iubire, încredere

Elena Lasconi, despre Câmpulung Muscel: Sufletul e casă

Elena Lasconi, despre lider: pe cale de dispariție

Elena Lasconi, despre Biserică: Inimă

Elena Lasconi, despre Dumnezeu: Tot timpul aici.

Elena Lasconi, despre Klaus Iohannis: Pătrunjel

Elena Lasconi, despre Marcel Ciolacu: Cărămidă

Elena Lasconi, despre Nicolae Ciucă: Un voal, un vânticel

Elena Lasconi, despre  Cătălin Drulă: De bună credință

Elena Lasconi, despre Nicuşor Dan: De buna credință, am încredere în el.

Elena Lasconi, despre Clotilde Armand: 100% o bătăioasă.

Elena Lasconi, despre Mircea Geoană: Diplomat

Elena Lasconi, despre Elena Lasconi: Cu sare şi piper. 

Elena Lasconi, despre rolul pe care ar vrea să-l aibă în România de astăzi şi de mâine

"Mi-aș dori foarte mult să iasă cât mai mulți oameni la vot  în primul rând. În al doilea rând, aș vrea să obțin minimum 70% ca primar și să obțin 51% în Consiliul Local la alegerile locale, pentru că avem europarlamentare și locale pe data de 9 iunie. Îmi doresc foarte mult să văd oameni fericiți pe stradă.

Îmi doresc foarte mult să văd oamenii îmbrăcați în haine colorate. Îmi doresc foarte mult să nu mai văd oameni care merg cu privirea a plecată în jos. Sunt foarte mulți. Eu mă duc în fiecare zi pe stradă pentru că nu vreau să rup legătura cu realitatea.

De aceea multă treabă în primărie și îmi doresc să-i unesc prin tot felul de acțiuni, de evenimente, de spații verzi, de orice. Îmi doresc foarte, foarte mult să-i unesc și să țin copiii aproape de comuna.

Îmi doresc pentru că știu că se poate schimba bucățica aia, așa este o bucățică din România și dacă eu pot să dau modelul ăsta mai departe, și o să-l dau, este o promisiune și le spun și tuturor celor care doresc să învețe cum se face că în mine au un partener și o să-i învăț. Numai așa putem să schimbăm țara", a conchis Elena Lasconi, primarul din Câmpulung Muscel, la Antena 3 CNN. 

×
Parteneri
A început distribuirea pensiilor pe luna mai. Anunţul Poştei Române
x close