Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Sinteza zilei Generalul Virgil Bălăceanu, despre anunţul lui Putin: "În afară de discurs şi de recunoașterea celor două republici, nu există un motiv de intervenţie militară"

Generalul Virgil Bălăceanu, despre anunţul lui Putin: "În afară de discurs şi de recunoașterea celor două republici, nu există un motiv de intervenţie militară"

Generalul Virgil Bălăceanu a comentat declaraţiile lui Vladimir Putin şi a explicat care ar putea fi următoarele mișcări ale Ucrainei în contextul conflictului cu Rusia.

Generalul Virgil Bălăceanu, despre anunţul lui Putin: "În afară de discurs şi de recunoașterea celor două republici, nu există un motiv de intervenţie militară"
Sursa foto: MApN
de Redacția Antena 3 CNN    |    21 Feb 2022   •   22:02

"Sunt convins că președintele Zelenski, consilierii săi politici şi generalii armatei ucrainiene vor evita un scenariu georgian.

Scenariu care a însemnat o intervenţie din punct de vedere internațional legitimă a Georgiei pentru refacerea frontierei de stat, ca răspuns la provocările forțelor separatiste osetiene, dar pretext casus belli pentru Federația Rusă să intervină militar.

Deci nu avem pentru Federația Rusă în afară de ceea ce invocă în discursul său că a trecut istorica nerecunoaștere legitimă a Ucrainei ca scoatere în evidență a stării e corupției a Ucrainei.

Dincolo de discursul respectiv şi de recunoașterea celor două republici, nu există un motiv de intervenţie militară.  

Acest lucru creează o problemă pentru Putin, dar şi pentru Ucraina pentru că trebuie să admită politica faptului împlinit a lu Putin prin recunoașterea celor două republici", a explicat Generalul Virgil Bălăceanu la Sinteza Zilei de la Antena 3. 

Putin a anunţat că va decide luni dacă va recunoaște independența regiunilor separatiste ucrainene Lugansk şi Doneţk, în contextul tensiunilor cu Ucraina şi cu NATO.

Luni, Consiliul de securitate de la Kremlin a votat pentru recunoașterea independenței republicilor separatiste din Donbas, ceea ce riscă să genereze întreruperea dialogului Rusiei cu NATO şi Uniunea Europeană. Decizia a fost luată cu 10 voturi din 13.

Tot luni, în cadrul unei conferințe de presă Vladimir Putin a reiterat ideea că includerea Ucrainei în NATO va însemna o amenințare sporită pentru Rusia. Declarația vine în contextul în care articolul 5 din tratatul NATO presupune că toate țările Alianței trebuie să își apere membrii în cazul unei agresiuni.

Vladimir Putin se adresează poporului rus | Anunţ de maximă importanţă în criza cu Ucraina | LIVE TEXT

"Știu ucrainenii că țara lor a devenit o colonie? În Ucraina au impus sancțiuni împotriva propriilor cetățeni, a bisericii, a media, a bisericii ortodoxe

Auzim oameni de stat din Ucraina care spun că țara lor trebuie să aibă tehnologie nucleară – bombe și rachete care să le poarte. Dacă Ucraina va avea bomba atomică va fi o amenințare nu doar pentru Rusia, ci pentru toată Europa. Nu putem să permitem așa ceva

SUA, din 2014, au transferat miliarde de dolari și arme către Ucraina. Armata ucraineană funcționează cu consultanți străini, din NATO.

Armele occidentale curg în Ucraina într-un flux neîncetat, sfidător, iar consilierii străini sunt responsabili de situație", a spus luni seara Vladimir Putin.

×
Subiecte în articol: Vladimir Putin Rusia Ucraina
Parteneri
Harta voturilor din Bucureşti. Cât "teren" controlează candidaţii
x close