Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Sinteza zilei Generalul Eugen Bădălan explică ce s-ar putea întâmpla după eliminarea lui Vladimir Putin

Generalul Eugen Bădălan explică ce s-ar putea întâmpla după eliminarea lui Vladimir Putin

Generalul (r) Eugen Bădălan, fost şef al Statului Major General al Armatei Române, a explicat ce se poate întâmpla în cazul în care Vladimir Putin ar fi eliminat fizic sau politic.

Generalul Eugen Bădălan explică ce s-ar putea întâmpla după eliminarea lui Vladimir Putin
Sursa foto: Antena 3
de Claudia Popovici    |    28 Mar 2022   •   23:42

Oligarhul rus Roman Abramovich și doi dintre membrii echipei ucrainene de negociere cu Rusia ar suferi de simptome de otrăvire, anunță publicația americană Wall Street Journal.

Întrebat dacă utilizarea unei asemenea tehnici de otrăvire ar putea însemna că cineva de la Kremlin nu ar dori ca negocierile să ajungă la un rezultat, generalul (r) Eugen Bădălan, fost şef al Statului Major General al Armatei Române, a precizat: 

"De câte ori iau contact cu o informație de acest gen îmi pun întrebarea: cui îi folosește? În urmă cu câteva zile făceam afirmaţia că dacă Putin dispare fizic sau politic de la conducerea Federaţiei Ruse, politica Federaţiei Ruse va naște un nou Putin.

Am convingerea că există o grupare politică dură. De regulă, armata nu face războiul. Războiul este un act politic. Armata doar duce războiul.

Asta nu înseamnă că vârfurile armatei nu pot participa la luarea deciziei politice.

După cum am văzut anturajul lui Putin, cu certitudine şi vârfurile armatei participa la luarea deciziilor. Cel puțin ministrul Apărării participă cert.

În aceste condiţii, mai ales plecând de la răspunsul pe care i l-ar fi dat Putin verbal lui Abramovich să îl transmită lui Zelenski, dacă este adevărată această informație, înseamnă că Kremlinul nu dorește negocieri pentru stabilirea păcii şi vor extinde această invazie până când îşi vor îndeplini obiectivele politice. 

Dar se apropie 9 mai când. acolo la parade, Putin ar rebui să se prezinte cu un succes în ceea ce privește Ucraina", a spus generalul (r) Eugen Bădălan, fost şef al Statului Major General al Armatei Române, în emisiunea Sinteza Zilei de la Antena 3. 

×
Subiecte în articol: Vladimir Putin Eugen Bădălan
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close