Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Sinteza zilei Germania, presată să dea tancuri de atac Ucrainei: "Să nu facem ceva nesăbuit!"

Germania, presată să dea tancuri de atac Ucrainei: "Să nu facem ceva nesăbuit!"

Berlinul se confruntă cu presiuni în legătură cu solicitările Kievului de a-i furniza tancurile Leopard fabricate în Germania.

Germania, presată să dea tancuri de atac Ucrainei: "Să nu facem ceva nesăbuit!"
Sursa foto: Getty images
de Redacția Antena 3 CNN    |    23 Ian 2023   •   22:59

Tancurile germane Leopard, folosite de armatele din întreaga Europă, sunt considerate ca fiind cele mai potrivite pentru Ucraina, dar Berlinul trebuie să autorizeze livrarea lor şi încă nu a făcut acest lucru.

Guvernul german nu vrea să se grăbească în această chestiune și să ia o decizie pripită, deoarece trebuie luați în considerare și studiați mulți factori.

Un purtător de cuvânt al executivului german declară că guvernul german nu exclude furnizarea de tancuri Leopard, ci pur şi simplu nu a decis încă dacă va face asta.

"Poate că este şi bine să cântăreşti lucrurile, să iei în considerare multe aspecte înainte de a face un pas nesăbuit pe care îl regreţi amarnic în cele din urmă", transmite guvernul german.

Citeşte şi: Germania a trimis sisteme de rachete "Patriot" în Polonia, la granița cu Ucraina

Autoritățile din Germania au declarat anterior că nu vor sta în calea trimiterii de către Polonia a tancurilor sale de producție germană în Ucraina.

Presiunea asupra guvernului condus de cancelarul Olaf Scholz pentru a autoriza trimiterea de tancuri Leopard în Ucraina a sporit luni după ce Polonia a afirmat că va solicita Germaniei permisiunea de a reexporta acest tip de tancuri în Ucraina, dar că ar putea trimite Kievului blindatele în cadrul unei coaliţii internaţionale chiar şi fără aprobarea Berlinului.

 

×
Subiecte în articol: Ucraina tancuri
Parteneri
Hidroelectrica anunţă perioada în care românii pot transmite indexul în aprilie
x close