Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Sinteza zilei Joe Biden, la întâlnirea cu Volodimir Zelenski: "Statele Unite sunt alături de Ucraina. Sunteţi lideri adevăraţi"

Joe Biden, la întâlnirea cu Volodimir Zelenski: "Statele Unite sunt alături de Ucraina. Sunteţi lideri adevăraţi"

Joe Biden, preşedintele SUA, a dat asigurări că Ucraina va fi susținută în continuare împotriva agresiunilor Rusiei. La întâlnirea cu Volodimir Zelenski, Biden a lăudat eroismul ucrainenilor şi exemplu pe care îl dau întregii lumi prin curajul şi rezistența lor.

de Claudia Popovici    |    21 Dec 2022   •   21:52

Volodimir Zelenski a ajuns în SUA şi a avut o primă întrevedere cu Joe Biden la Casa Albă. 

Zelenski va rosti un discurs în Congresul american, unde va primi confirmarea "sprijinului puternic şi bipartizan pentru Ucraina", a transmis Președinția SUA.

La întâlnirea cu Volodimir Zelenski, Joe Biden a lăudat eroismul ucrainenilor şi exemplu pe care îl dau întregii lumi prin curajul şi rezistența lor. Mai mult liderul SUA a dat asigurări că Ucraina va fi susținută în continuare pentru a-şi câştiga independența din acest război. 

"Ne bucurăm că v-ați întors și că ați reușit să faceți această călătorie ca să fiți alături de noi. Este o onoare să fim alături de dumneavoastră în apărarea față de războiul brutal stârnit de Putin.

Au trecut 300 de zile, e greu de crezut. Ați trecut prin multe lucruri din cauza asaltului brutal comis de Putin asupra Ucrainei și a dreptului său de a exista ca națiune, ca și împotriva ucrainienilor.

Este un război care a escaladat împotriva civililor, a orfelinatelor, a unor ținte civile, lucrări de infrastructură, încercând, de asemenea, să folosească iarna ca pe o armă.

Cu toate acestea, ucrainienii continuă și recunosc acest lucru în mod foarte sincer să-i inspire pe toți cei din lume care văd de ce curaj au dat dovadă, de rezistență și de hotărâre pentru viitor.

Americanii sunt mândri să fie alături de ei, atât democrații, cât și republicani, ca și aliații din Europa, din Japonia și din alte locuri ca să asigure ajutorul financiar,  umanitar și asistența de securitate de care aveți nevoie și de care vom vorbi astăzi.

Vă ajutăm pentru apărarea aeriană, astfel încât Ucraina să se poată apăra singură. Și vom vorbi și despre rachete, despre antrenarea armatei dumneavoastră.

Vom continua să impunem sancțiuni costisitoare asupra Kremlinului și vom sprijini Ucraina ca să ajungem la o parte dreaptă.

Domnule președinte, Statele Unite sunt alături de dumneavoastră, de ucrainieni. Dumneavoastră sunteți un adevărat lider", a spus Joe Biden, preşedintele SUA, la întâlnirea cu Volodimir Zelenski de la Casa Albă. 

×
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close