Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Sinteza zilei Joe Biden: "Prin viitoarea lege vom aloca 45 de miliarde de dolari, fonduri suplimentare pentru Ucraina"

Joe Biden: "Prin viitoarea lege vom aloca 45 de miliarde de dolari, fonduri suplimentare pentru Ucraina"

Președintele Joe Biden a susținu că Statele Unite ale Americii vor susține în continuare Ucraina în războiul cu Rusia. Printr-o nouă lege Ucraina va primi încă 45 de miliarde de dolari fonduri suplimentare din partea SUA.

Joe Biden: "Prin viitoarea lege vom aloca 45 de miliarde de dolari, fonduri suplimentare pentru Ucraina"
Sursa foto: Antena 3 CNN
de Ioana Mircea    |    22 Dec 2022   •   00:20

După întâlnirea de astăzi de la Casa Albă, între președintele SUA, Joe Biden și președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, Joe Biden a declarat că va sprijini în continuare Ucraina.

De altfel, SUA va aloca printr-o nouă lege încă 45 de miliarde de dolari, ajutor suplimentar pentru Ucraina. Mai mult de atât, Joe Biden susține că Ucraina va primi din partea SUA o autorizație de securitate națională astfel încât departamentul Apărării să poată oferi manevrele de apărare și muniție esențiale pentru aceasta.

"Nu vă vom lăsa să fiți singuri. Și atunci când libertatea Ucrainei a fost amenințată, americanii nu au ezitat să vă acorde sprijin. Lupta Ucrainei face parte din ceva mult mai important.

Chiar înainte de începutul invaziei și de amenințările lui Putin, prin masarea de forță la frontieră, am asigurat că Ucraina va fi pregătită să se apere chiar înainte ca rușii să treacă în Ucraina. Am oferit arme pentru apărare, sisteme pentru apărare antiaeriană, muniție și multe altele.

Le mulțumesc membrilor congresului pentru sprijinul pentru Ucraina care vine de la ambele partide și pentru viitoarea lege care va aloca 45 de miliarde de dolari fonduri suplimentare pentru Ucraina, de asemenea, o autorizație de securitate națională, astfel încât departamentul Apărării să poată oferi materiale de apărare și muniție esențiale pentru Ucraina, ceea ce va întări siguranța națională.

Astăzi anunțăm o nouă tranșă de asistență pentru Ucraina, și anume 1,85 de miliarde de dolari, un pachet de asistență cu transferuri directe de echipament de care are nevoie Ucraina, dar și contracte pentru muniție de care va avea nevoie Ucraina în viitoarele luni pentru artilerie, tancuri și lansatoare de rachete.

Vrem să ne manifestăm clar în fața ceea ce face Rusia atunci când atacă intenționat infrastructura esențială a Ucrainei", a declarat președintele Joe Biden.

×
Subiecte în articol: Război Ucraina Joe Biden
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close