Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Sinteza zilei Marcel Ciolacu anunţă când vom găsi alimente mai ieftine în magazine

Marcel Ciolacu anunţă când vom găsi alimente mai ieftine în magazine

Premierul Marcel Ciolacu a vorbit, marți seară, la Antena 3 CNN despre scăderea prețurilor la alimentele de bază.

Marcel Ciolacu anunţă când vom găsi alimente mai ieftine în magazine
Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea
de Redacția Antena 3 CNN    |    04 Iul 2023   •   21:56

"De această dată avem parteneri și le mulțumesc marilor retaileri care s-au angajat în acest parteneriat cu Guvernul României. Avem și procesatorii, și producătorii și distribuitorii.

Trebuie să reușim acest pariu", a spus premierul referitor la scăderea preţurilor la alimente.

"Nu putem în continuare să ne facem că nu vedem că anumite prețuri la alimentele de bază în România sunt mai scumpe decât în Germania și nu comparăm puterea din cumpărare din Germania cu puterea de cumpărare din România. Este ceva ce nu a funcționat şi sperăm ca prin acest exercițiu să începem să reașezăm lucrurile", a mai spus Marcel Ciolacu, marţi seară, la Antena 3 CNN.

Potrivit premierului, nu întotdeauna piața echilibrează totul. "Am văzut că după trei crize suprapuse, piața a fost depășită și mecanismul pieței a fost depășit. Dar toate aceste măsuri sunt temporare, ca să înțelegem foarte clar, până se reașează lucrurile.

Nu putem la infinit să ne facem că nu observăm anumite lucruri care sunt evidente", a precizat premierul Marcel Ciolacu, marţi, în direct la "Sinteza Zilei cu Mihai Gâdea".

OUG privind combaterea creşterii preţurilor la unele produse alimentare, aprobată de Guvern

Întrebat de când vor simți oamenii efectele ordonanței de urgență, premierul Marcel Ciolacu a spus că este ferm convins că cel puțin din luna august aceste efecte se vor resimți.

"În momentul acesta au scăzut anumite adaosuri, se percepeau anumite taxe. Veți vedea că prețurile vor scădea la cele 14 produse", a mai spus Marcel Ciolacu.

Premierul Marcel Ciolacu a anunţat, vineri, că Guvernul aprobă ordonanţa prin care se va stopa creşterea preţurilor la alimentele de bază, menţionând că această măsură ajută la creşterea puterii de cumpărare pentru toţi românii.
 

×
Subiecte în articol: Marcel Ciolacu
Parteneri
Camerele de Gardă, pline după mesele copioase de Paşte
x close