Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Sinteza zilei Marcel Ciolacu, anunţ despre banii pentru creşterea pensiilor: "Legea este sustenabilă şi pensiile vor creşte de două ori în 2024"

Marcel Ciolacu, anunţ despre banii pentru creşterea pensiilor: "Legea este sustenabilă şi pensiile vor creşte de două ori în 2024"

Premierul Marcel Ciolacu a comentat scandalul din coaliție iscat pe Legea pensiilor şi a explicat de unde vin banii pentru cele două majorări de pensii din 2024.

de Claudia Popovici    |    15 Noi 2023   •   22:10

Premierul Marcel Ciolacu face apel la colegii din coaliţia de guvernare să nu mai boicoteze Legea Pensiilor pe care o consideră sustenabilă. Mai mult, el a dat asigurări românilor că pensiile vor creşte în 2024 de două ori, aşa cum s-a stabilit. De asemenea, premierul a subliniat că zilnic are discuții cu Nicolae Ciucă pentru a lua cele mai bune decizii pentru români. 

"Există bani și legea pensiilor se va pune în aplicare. Anul viitor pensiile vor crește de două ori, o dată la 1 ianuarie cu 13,8% și de la 1 septembrie va intra iarăși legea în vigoare cu recalculare. Legea este sustenabilă! Peste 85% dintre pensionari au o pensie mai mică de 3.000 lei. Asta este realitatea.

Peste 60% dintre pensionarii din România au o pensie mai mică de 2.000 lei. Cum să comentez eu așa ceva? Cum să nu fie o prioritate pentru oricine? (...)Banii se iau din bugetul statului,  și impozitează anumite pensii.

"Cine vrea să se războiască să o facă cu Ciolacu, cu PSD, dar sa lase oamenii în pace"

Ăla care l-a dus capul să treacă 9,4% în PRR vine acum și scrie Comisiei că legea pe care am trecut-o prin Senat nu e sustenabilă, lege care a fost validată de către Comisie și de către Banca Mondială? Dacă vor să războiască cu cineva să  se războiască cu mine că n-am nicio problemă. Să se războiască cu Ciolacu, cu PSD-ul, cu cine vor ei, dar să lase oamenii în pace (...)

Eu vorbesc aproape zilnic cu președintele Partidului Național Liberal (n.r Nicolae Ciucă). Mai mult, vorbesc cu el de câte ori este nevoie. Avem o comunicare și încercăm să luăm cele mai bune decizii pentru români", a spus premierul Marcel Ciolacu la Antena 3 CNN. 

×
Subiecte în articol: Marcel Ciolacu legea pensiilor
Parteneri
A început distribuirea pensiilor pe luna mai. Anunţul Poştei Române
x close