Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Sinteza zilei Marcel Ciolacu, anunţul momentului despre candidatul pentru Primăria Capitalei

Marcel Ciolacu, anunţul momentului despre candidatul pentru Primăria Capitalei

Liderul PSD, premierul Marcel Ciolacu, a vorbit la Antena 3 CNN despre candidatul pentru Primăria Capitalei. "Nu e o bâlbâială la decizie", spune Ciolacu.

de Redacția Antena 3 CNN    |    04 Mar 2024   •   22:00

"Domnul Nicușor Dan a pierdut 4 ani. Şi el, și bucureștenii, și România. Totuși, capitala României e motorul țării. S-a luptat cu tot felul de închipuiri de constructori, de hoți, de parcuri ... Am văzut niște procese pierdute în timp, la fel discutabile și cred că de 10 ori la dumneavoastră în emisiune.

Omul n-a construit nimic în București", a spus premierul Marcel Ciolacu, luni seară, la "Sinteza Zilei cu Mihai Gâdea".

"Sistemul, apa caldă e în colaps, transporturile...plecăm de la ideea că trebuie domnul Nicușor Dan să plece acasă, să vină un primar care se pricepe, căruia îi place să facă administrație. Din punctul meu de vedere, lui Nicușor Dan nici nu-i place să facă administrație. El acum are un orgoliu cred.

Marcel Ciolacu: Nicușor Dan trebuie să plece acasă

Dacă Partidul Social Democrat vine cu doamna Firea, Partidul Național Liberal vine cu domnul Burduja, pentru că cele două persoane sunt și președinții de organizații. (...) Dacă ei doi se luptă între ei, nu cumva creștem șansele ca domnul Nicușor Dan să rămână primar? Fiindcă-mi aduc aminte acum 4 ani că domnul Nicușor Dan a fost candidatul Partidului Național Liberal și al USR-ului împreună. Așa a reușit să o învingă pe doamna Firea, că dacă ar fi candidat separat, ar fi avut candidat și USR-ul și PNL-ul domnul Nicușor Dan n-ar fi ajuns primarul. Ar fi rămas doamna Gabriela Firea. Ăsta e adevărul, deci trebuie să vedem și să învățăm din greșeli.

Și atunci am zis haideți să facem un sondaj de opinie. Asta arată și faptul că cele două partide n-au avut ceva ascuns. Nu e o bâlbâială la decizie", a mai spus Marcel Ciolacu.

Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă sunt în căutarea candidatului perfect pentru alegerile următoare

Într-un efort de a găsi candidatul perfect care să îmbine interesele ambelor partide, liderii Partidului Social Democrat (PSD), Marcel Ciolacu, și Partidului Național Liberal (PNL), Nicolae Ciucă, caută o persoană compatibilă cu ambele electorate.

Găsirea unui candidat care să satisfacă ambele tabere reprezintă o provocare complexă.

"Și eu și domnul Nicolae Ciucă ne dorim să găsim persoana cea mai potrivită și persoana cea mai compatibilă cu ambele electorate. Şi ale Partidului Social Democrat, ci ale Partidului Național Liberal.

Când a fost compatibilitatea între electoratele USR și PNL, erau două electorate de dreapta. Nu era un electorat de stânga și unul de dreapta.

N-am avut nimic de ascuns. N-a fost ceva împotriva cuiva, să nu fie doamna Firea, să nu fie Burduja, să nu fie Piedone. Primarul de la Sectorul 5 e un primar bun. Se vede în Sectorul 5 ceva. Băluță e un primar bun.

Haideți să vedem care dintre ei au compatibilitatea cea mai bună între cele două electorate şi aceea va fi decizia", a precizat Ciolacu.

Lista candidaților pe care PSD și PNL îi testează pentru Primăria Capitalei

Antena 3 CNN a prezentat lista de candidați testați de PSD și PNL pentru a-l învinge pe Nicușor Dan în cursa pentru Primăria Capitalei.

 

"Sunt șase potențiali candidați, trei de la Partidul Social Democrat și trei de la Partidul Național Liberal. Asta, după ce în ultimele săptămâni s-a discutat despre varianta unui de independent.

Gabriela Firea, prim-vicepreședinte și președintele organizației PSD București, este prima dintre cele trei variante PSD supuse sondajului.

Daniel Băluță, primarul Sectorului 4, este, de asemenea, testat, fiind un primar care a performat și care are toate șansele să recâștige Sectorul 4 pentru încă un mandat. 

Având în vedere aceste aspecte, cei din conducerea formațiunii vor să vadă cum se reflectă la nivelul Capitalei popularitatea câștigată de Băluță în sectorul său.

Primarul Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone, este, și el, măsurat din punct de vedere al popularității.

Popescu Piedone nu este membru PSD, iar cei din PNL spun că sub nicio formă n-ar putea să îl susțină drept variantă de candidat comun PSD-PNL la Primăria Generală.

PNL îl testează pe unul dintre fotbaliștii Generației de Aur

În tabăra PNL, pe lista de candidați potențiali măsurați sociologic în următoarele zile se află Sebastian Burduja, președinte PNL București și ministrul Energiei, dar și Ionuț Lupescu, fost fotbalist, jucător pentru la Națională în Campionatele Mondiale din 90 și 94.

Ionuț Lupescu a fost vehiculat și drept deschizător de listă a Partidului Național Liberal pentru alegerile europarlamentare. Însă PNL a decis să îl testeze pentru Primăria Capitalei.

Ultimul pe lista PNL este Stelian Bujduveanu, viceprimar al Capitalei din partea Partidului Național Liberal.

Sondajele de măsurare electorală urmează să fie demarate joi.

Ulterior liderii PSD și PNL se vor întruni într-o ședință a coaliției de guvernare pentru a vedea exact rezultatele preliminare ale acestor sondaje. 

×
Parteneri
Primul sondaj după ce Firea a intrat în cursa pentru Primăria Capitalei
x close