Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Sinteza zilei Marcel Ciolacu a anunțat când cresc pensiile românilor și câți bani vor primi în plus | Seniorii ale căror venituri vor crește mai mult

Marcel Ciolacu a anunțat când cresc pensiile românilor și câți bani vor primi în plus | Seniorii ale căror venituri vor crește mai mult

Marcel Ciolacu a anunțat când vor crește pensiile românilor și câți bani vor primi seniorii în plus: ”Este normal și corect să facem lucrul acesta!”.

de Laura Dinu    |    26 Sep 2023   •   12:00

Invitat în emisiunea Sinteza Zilei cu Mihai Gâdea de la Antena 3 CNN, premierul Marcel Ciolacu a explicat că Guvernul face tot posibilul ca, de la 1 ianuarie, să intre în vigoare noua lege a pensiilor.

Totodată, Ciolacu susține că inechitățile în ceea ce privește pensiile vor fi rezolvate.

„A existat un contract cu Banca Mondială și au existat 3 variante de lege a pensiilor. Atât noi, cât și Comisia, considerăm că sunt inechități foarte mari în sistem între pensiile foarte mici și pensiile foarte mari.

Toată lumea caută un echilibru social, iar măsurile fiscale duc la o echitate socială. Nu pot să măresc TVA-ul și să tai în mod egal puterea de cumpărare și a celui cu 1.000 de lei, și a celui cu 100.000 de lei în mod egal. Nimeni nu mai acceptă așa ceva într-o Europă socială. În acest moment s-au discutat principiile. Eu doresc să trec legea pensiilor anul acesta, iar la 1 ianuarie ea să fie în vigoare”, a explicat Marcel Ciolacu în exclusivitate la Antena 3 CNN.

”Haideți să înțelegem că nu vrem să pierdem nici reformele, nici banii europeni”

”Așa au fost și discuțiile cu Comisia. De ce? În primul rând, au existat niște filosofi care au prins cele trei mari reforme. Reforma salarizării, noua lege a pensiilor și noua reformă fiscală. Nu le-a prins Ciolacu, nu le-a prins PSD-ul, pentru că ele erau secrete. Nici presa nu le știa. Noi le ceream continuu să ne arate ce este în PNRR, dar ei le-au prins pe toate în cererea de plată numărul 4. Și atunci și Comisia și-a dat seama că este foarte greu să venim cu toate deodată. 

Și am hotărât să luăm anumite măsuri fiscale, care sunt cu totul altceva față de reforma fiscală. Poate o să se regăsească și în reforma fiscală anumite componente din măsurile fiscale. Și atunci, haideți să înțelegem că nu vrem să pierdem nici reformele, nici banii europeni. Și să încercăm să închidem legea pensiilor”, a mai spus premierul.

”Nu putem mări cu același procent atât pensiile mici, cât și pe cele mari”

”Avem aceeași viziune ca și Comisia Europeană în ceea ce privește pensiile generale și vom merge, până la sfârșitul anului, astfel încât la 1 ianuarie să dăm o nouă lege a pensiilor. Este normal și corect, nu că sunt eu de la un partid social-democrat, ca pensiile mici să fie primele mărite. Nu putem mări cu același procent atât pensiile mici, cât și pe cele mari“, a spus Marcel Ciolacu.

Totodată, premierul a anunțat că pensiile vor fi majorate cu 100% din rata inflației.

„Minimul de procent va fi inflația din anul respectiv, exact cum am făcut și anul trecut, când era prim-ministru domnul Nicolae Ciucă!“, a concluzionat Marcel Ciolacu în emisiunea Sinteza Zilei de la Antena 3 CNN.

×
Subiecte în articol: Marcel Ciolacu pensii
Parteneri
Motivul pentru care prezentatorii Antena 3 CNN au purtat un bujor roșu în piept
x close