Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Sinteza zilei Un martor povestește cum a fost prins și încătușat Eduard Giosu: "O polițistă era pe el. Îl bătea"

Un martor povestește cum a fost prins și încătușat Eduard Giosu: "O polițistă era pe el. Îl bătea"

Mărturia exclusivă a unui bărbat care susține că a văzut momentul intervenției polițiștilor și încătușării tânărului Eduard Giosu, care a murit la scurt timp după ce a fost arestat. Atenție, informații cu un puternic impact emoțional!

Un martor povestește cum a fost prins și încătușat Eduard Giosu: "O polițistă era pe el. Îl bătea"
Sursa foto: Inregistrare bodycam Politie
de Georgiana Adam    |    04 Oct 2023   •   23:40

"La ora 3:17 am auzit un o gălăgie și am crezut că se bat băieți pentru fete. M-am dus la geamul de la bucătărie. Cum m-am uitat pe geam, un băiat dezbrăcat, în chiloți, căzut jos. O polițistă era pe el acolo, îl bătea, cu picioarele.", a povestit martorul, la Antena 3 CNN.

"Între timp i-a venit colegul cu mașina, din spatele blocului, a venit în fața blocului, ea a strigat repede "deschide, ia spray-ul și dă-i cu spray-ul", de vreo trei ori. A luat spray-ul, i-a dat cu spray-ul. Băiatul de acolo a încercat să se ridice. Ea tot îl ținea de cap în jos. Cum necum s-a ridicat. A venit până în fața blocului, chiar acolo. De acolo l-a ridicat și salvarea.

Acolo, când a venit, era cu fața în jos, încătușat, cu picioarele întinse. A început să horcăie de vreo câteva ori. După după o perioadă nu s-a mai auzit horcăind.

Era lovit și l-a lovit și aici polițista. Păi ea am văzut-o, cu părul legat la spate, pe ea am văzut-o cum l-a lovit. Cred că între timp ei au dat telefon ca să le vină ajutoare, alți colegi. A venit un jeep care n-a intrat pe alee, a rămas la intrarea aleii în capăt. A venit cu mâinile în buzunare până la fața locului, acolo (n.r. un superior al agenților), a venit, s-a uitat, a stat câteva secunde, a plecat.

După aceea a venit alt echipaj de poliție care a tras lângă băiat, pe partea stângă, băiatul fiind pe partea dreaptă. S-au dat jos, s-au uitat la el, au vorbit cu polițista și cu colegul, polițiștii, după care au chemat SMURD-ul.

A venit SMURD-ul. N-a venit cu luminile aprinse cum se vine la o urgență. A rămas pe aleea principală până-n băiat. După aceea au stat de vorbă cu polițista și cu polițistul, i-a întrebat de unde e, ce e cu el, dacă l-au legitimat. După aceea au luat o targă de plastic din salvare, au așezat-o jos lângă băiat, au mai stat câteva secunde. După aceea l-au dat cu fața în sus pe targă.

Între timp polițista s-a dus la mașină, a luat un șomoig de șervețele ca să-l șteargă pe față, că era plin de sânge, nu i se mai cunoștea fața. Au stat așa cât au stat cu el. (...) Au stat cu el câteva minute, au fumat o țigară cei de la ambulanță, au luat o foaie de la polițiști. După aceea l-au urcat pe ușile din spate. Au mai stat câteva secunde, după care au plecat. La 4:08 a plecat salvarea prima, echipajul de poliție care a fost lângă băiat și ultimul echipaj, cel în care a fost polițista care a luat șervețele.

Când era acolo trântit și când i-a dat și cu spray-ul atunci a zis "nu mai da", până nu s-a mai înțeles ce a zis. L-au lovit în continuare.

Aici era sfărâmat. Eu am crezut că e mort, când am văzut că nu se grăbește să plece cu el. A horcăit până nu n-a mai putut, de s-a auzit așa șters, de ziceai că a murit. Când l-au luat să îl pună pe targă nu s-a mișcat.", a mai spus martorul.

×
Subiecte în articol: martor Eduard Giosu marturie incatusat
Parteneri
Poșta Română, anunţ de ultimă oră despre distribuirea pensiilor în luna Mai
x close