Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Sinteza zilei Noi detalii despre Cătălin Cherecheş, prins la gară, când voia să fugă din Germania | Persoana cheie care l-a dat de gol

Noi detalii despre Cătălin Cherecheş, prins la gară, când voia să fugă din Germania | Persoana cheie care l-a dat de gol

În ediţia de marţi seara a emisiunii Sinteza Zilei au fost prezentat documente care arată cum primarul din Baia Mare, Cătălin Cherecheş, intenționa să fugă din Germania, acolo unde a dus sute de mii de euro cu sacoșa.

Noi detalii despre Cătălin Cherecheş, prins la gară, când voia să fugă din Germania | Persoana cheie care l-a dat de gol
Sursa foto: Antena 3 CNN
de Redacția Antena 3 CNN    |    28 Noi 2023   •   22:57

Potrivit surselor Antena 3 CNN, primarul din Baia Mare, Cătălin Cherecheş, avea un plan bine pus la punct care avea să-l ducă până în Italia.

Ce i-a scapăt a fost că poliţişti au făcut un schimb de informații şi documente cu Poliţia la nivel internațional şi au fost pe urmele lui până în această seară când Cătălin Cherecheş a fost prins în Germania.

Vorbim în special de un proces verbal privind ascultarea lui Viorica Cherecheş, mama edilului, în care acesta precizează că sumele retrase de Cătălin Cherecheș erau ținuți acasă sau la sora ei în Germania, adică mătușa care l-a ajutat în această seară să ajungă la Augsburg. 

"Din acest cont au fost extrageri succesive făcute de fiul meu. Nu pot preciza cuantumul extragerilor sau cuantumul aportului acestuia la firma pe care o administra fiul meu la VDC Holding.

Cum şi-a pregătit Cătălin Cherecheş fuga din România | Sute de mii de euro duși în Germania alături de mama sa

Restul de bani au fost extrași de către acesta în numerar fiind ţinut fie în Baia Mare, fie la sora mea în Germania. Banii erau ținuți într-un seif în două locații.

Transportul banilor lichizi peste graniță s-a făcut prin deplasări succesive către locația de destinație. Fiul meu de fiecare dată când pleca în Germania transporta o sumă de bani. La fel şi eu. În decursul acestui an efectuez circa 7-8 deplasări în Germania. La fel şi fiul meu, care efectua deplasări aproape lunar", spune Viorica Cherecheş, mama lui Cătălin Cherecheş. 

Astfel reiese că edilul din Baia Mare a apelat la rudele sale, care potrivit surselor Antena 3 CNN, ar fi medici din Germania, iar unul din acei medici ar fi cel de ale cărui date de identitate s-a folosit inițial pentru a părăsi România pe la vama Petea.

Cătălin Cherecheş a fost prins în Germania

În această seară, potrivit surselor Antena 3 CNN, Cătălin Cherecheş a plecat din Senden, de lângă Ulm, ascuns în mașina mătușii, care era atent monitorizată de poliţiştii germani, pe baza informaţiilor date de Poliţia Română. 

Poliția germana a urmărit mașina condusă cu 200 km/h pe drumul spre Augsburg. Când au ajuns la gara din Augsburg, polițiștii l-au văzut pe Cătălin Cherecheș pe bancheta din spate.

El Intenționa sa plece cu trenul spre Viena, la aeroport. După ce au coborât din mașina, poliţiştii germani au vrut sa îl legitimeze.

Cătălin Cherecheş s-a opus, aşa că a fost imobilizat cu forţa. În urma altercației cu agenţii germani, edilul din Baia Mare s-a ales cu mai multe zgârieturi pe faţă şi hainele rupte.

Poliţia Română anunţă că în continuare, se derulează activități procedurale specifice, pentru aducerea lui Cătălin Cherecheş în România. 

Comunicatul IGPR cu privire la prinderea lui Cherecheș

"În seara de 28 noiembrie 2023, în urma cooperării polițienești internaționale și a schimbului de date și informații, dintre Poliția Română și autoritățile din Germania, Ungaria, Austria și Italia, a fost localizat, depistat și reținut, de către polițiștii bavarezi și BKA, în Augsburg, un bărbat, de 45 de ani, din Baia Mare, urmărit internațional.

Acesta a fost depistat de partenerii externi, pe baza informațiilor oferite de Poliția Română.

Instanța competentă a emis pe numele bărbatului un mandat de executare a pedepsei închisorii de 5 ani, pentru săvârșirea infracțiunii de luare de mită în formă continuată. 

Mulțumim partenerilor interni și externi, pentru sprijinul acordat în prinderea acestuia.În continuare, se derulează activități procedurale specifice, pentru aducerea bărbatului în țară", a transmis Poliţia Română.

×
Parteneri
Vremea se încălzeşte în toată ţara. ANM, prognoza meteo actualizată
x close