Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Sinteza zilei Oana Zamfir, devastată de durere după moartea lui Florin Condurăţeanu: "Ţuţu mi-a fost ca un tată"

Oana Zamfir, devastată de durere după moartea lui Florin Condurăţeanu: "Ţuţu mi-a fost ca un tată"

Oana Zamfir a vorbit luni, în emisiunea "Sinteza Zilei cu Mihai Gâdea", despre omul Florin Condurăţeanu. Dincolo de profesiile de jurnalişti, cei doi erau foarte apropiaţi. "Eu nu am avut tată, dar l-am avut pe Țuțu", a mărturisit Oana.

Oana Zamfir, devastată de durere după moartea lui Florin Condurăţeanu: "Ţuţu mi-a fost ca un tată"
de Redacția Antena 3 CNN    |    28 Iun 2021   •   22:51

Invitată în cadrul emsiunii "Sinteza Zilei" de luni seara, Oana Zamfir a mărturisit, că a fost printre primele persoane care au aflat de moartea fulgerătoare a lui Florin Condurățeanu.

Întrebată de Mihai Gâdea cât de apropiată era de acesta, jurnalista a răspuns:

Oana Zamfir: "Tu știi foarte bine că eu nu am avut tată, dar l-am avut pe Țuțu"

Nu a existat cineva care să se bucure mai mult de viață, de meseria asta, care să aibă o putere mai mare de a dat la o parte urâtul și de a vedea întotdeauna strălucirea, iar în mine a fost de la momentul zero, cel care a crezut și care întotdeauna m-a văzut mult mai mult decât eram. 

Pentru cei care îl știu și îl iubesc, vreau să le spun că nu a crezut niciodată că va muri. Asta din păcate l-a costat astăzi, pentru că a crezut întotdeauna că voința lui, că dragostea lui de viață sunt mai puternice decât un trup suferind.

Astăzi dacă s-a întâmplat aşa, e pentru că, peste voinţa lui extraordinară, Dumnezeu a zis: Hai şi aici. Ai treabă şi aici cu Mine. Este singura explicaţie. Altfel, Ţuţu mai avea de scris, mai avea de trăit, mai avea de pus mâna pe telefon pentru noi toţi (...) Întotdeauna, când aveai nevoie de un medic, când aveai nevoie de un sfat, pentru toată lumea... Nu a existat odată să spună nu, nu a existat odată să fie ocupat, nu a existat odată să nu ştie, să nu poată.

Un singur lucru îmi lipseşte. Puterea lui de a spune cele mai frumoase poveşti. Aş vrea să pot să îl "zugrăvesc" aşa cum merită, dar acum venind spre voi, mi-am dat seaa că nu trebuie şi că este suficient să intre oricine, de la oameni care nu sunt ziarişti, până la cei mai cunoscuţi ziarişti, să îi citească editorialele, să îi citească reportajele. Sunt nu doar lecţii extraordinare de jurnalism. Ţuţu nu are doar un condei extraordinar.

Oana Zamfir:"Ţuţu este o forţă. Şi nu o să folosesc niciodată trecutul"

Ţuţu este o forţă şi acea forţă acum, s-a dus să fie întărită să lupte şi mai mult pentru bine. Dacă o să fim atenţi să nu pierdem din el, putem să nu pierdem din el, în fiecare zi. Putem să scriem ca el, putem să relatăm ca el, putem să continuăm să ajutăm oamenii ca el, putem să iubim viaţa, aşa cum o iubeşte el. Omul acesta nu a avut invidii. Nu a avut mizerie, nu a avut şopârleli, nu a avut uneltiri, nu a fost niciodată preocupat decât de bine, să fie, să facă, să scrie", a mărturisit Oana Zamfir.

 

×
Subiecte în articol: Oana Zamfir Florin Condurățeanu Ţuţu
Parteneri
Trafic blocat pe Autostrada A2, după un accident grav cu două TIR-uri
x close