Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Sinteza zilei Pensionarii care vor beneficia de o creștere de 112% prin noua lege a pensiilor. Daniel Baciu: "Stagiul de cotizare contează foarte mult"

Pensionarii care vor beneficia de o creștere de 112% prin noua lege a pensiilor. Daniel Baciu: "Stagiul de cotizare contează foarte mult"

Președintele Casei Naționale de Pensii, Daniel Baciu, a vorbit, la Antena 3 CNN, despre cazul pensionarilor care vor avea parte de o creștere de 112%, prin noua lege a pensiilor.

Pensionarii care vor beneficia de o creștere de 112% prin noua lege a pensiilor. Daniel Baciu: "Stagiul de cotizare contează foarte mult"
Sursa foto: Captura TV Antena 3 CNN
de Redacția Antena 3 CNN    |    10 Noi 2023   •   00:00

Prezent în platoul Antena 3 CNN, președintele Casei de Pensii a adus lămuriri pe baza exemplului unui bărbat, mecanic utilaj în industria textilă, stagiu de cotizare contributiv 15 ani și 28 de zile.

"Acest exemplu este elocvent pentru cei încadrați în indemnizația socială, care au contribuit puțin. 15 ani este stagiul minim de cotizare prevăzut în legislație.

Ei nu beneficiază de majorarea pensiei în noua lege, pentru că având doar 15 ani cotizați, nu se mai încadrează în punctajul suplimentar, care se acordă de la 25 de ani plus.

De la 1 ianuarie, indemnizația socială va crește și va avea același mecanism de creștere precum valoarea punctului de pensie, pentru că ne dorim ca această indemnizație socială să crească tot cu  de 13,8%, ajungând la valoarea de 1.281 de lei ", a spus Daniel Baciu, în direct la Antena 3 CNN.

Citește și: Punctul de pensie, majorat cu 13,8% de la 1 ianuarie. Vârsta de pensionare între femei şi bărbaţi se va egaliza până în 2035

Daniel Baciu a analizat și exemplul unui bărbat încadrat tot la indemnizația socială, din cauza faptului că a fost plătit cu salariul minim, deși a lucrat 36 de ani. Totuși, în acest caz, pensia aproape se va dubla, explică președintele Casei de Pensii.

"În cazul unui alt pensionar, care se încadrează tot la indemnizația socială, cu 36 de ani de muncă, dar cu o pensie foarte mică, deoarece a lucrat pe un salariu minim, pensia aproape i se va dubla, pentru că beneficiază de acel bonus de puncte suplimentare, pentru că, față de primul exemplu, stagiul de cotizare contează foarte mult", a mai adăugat președintele Casei de Pensii.

×
Parteneri
Zeci de tornade impresionante au lovit centrul Statelor Unite
x close