Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Sinteza zilei Rareş Bogdan: "Condiţiile Austriei sunt hilare, ţin de un nou mod de a face politică"

Rareş Bogdan: "Condiţiile Austriei sunt hilare, ţin de un nou mod de a face politică"

"Condiţiile Austriei sunt absolut hilare, pentru că țin de un nou mod de a face politică. De la Marele Zid Chinezesc încoace, zidurile, gardurile, n-au rezolvat problemele", a spus Rareş Bogdan, marţi seară, la Antena 3 CNN.

de Redacția Antena 3 CNN    |    13 Dec 2022   •   22:11

Eurodeputaţii au avut o dezbatere, în plenul de marţi al Parlamentului European privind aderarea României şi Bulgariei la spaţiul Schengen.

Europarlamentarul PNL Rareş Bogdan a subliniat că România are dreptul să fie în Schengen, iar atitudinea cancelarului austriac este iliberală şi rasistă.

"Faptul că există o reacție publică extraordinară și nu m-aș duce pe cei care ne spun că reacțiile la adresa companiilor, ale românilor, ale companiilor românești țin de un alt secol. Nu! Ţin de realitate, pentru că 7% din PIB-ul Austriei vine de pe companiile din afaceri din România.

Rareş Bogdan: "Cer Comisiei și Parlamentului să solicite Curții de Justiție suspendarea votului Austriei"

Faptul că în seara asta Fondul Proprietate a anunțat că dorește să își vândă participațiile la OMV, faptul că fiecare român s-a simțit nedreptățit, inclusiv cei care nu dețin pașaport, dar care au considerat că e o umilință pentru țara lor(...). Presa austriacă este jignită și consideră că atât cancelarul Nehammer cât și ministrul de interne izolează Austria, pentru că politica lor nu este o politică europeană, nu este o politică a toleranței.

Este o politică rasistă, este o politică care duce, care în momentul ăsta plasează într-un mod profund iliberal politicile de la Viena. Eu mă aștept ca să ducă până la căderea guvernului", a mai spus Rareş Bogdan.

Rareş Bogdan: Să avem foarte mare grijă ca nu cumva banii pensionarilor să stea în zone cu capital din Austria

Potrivit lui Rareş Bogdan, presa şi cetăţenii români trebuie să pună presiune în continuare pentru ca România să intre în Schengen.

"Îl rog pe Valentin Ștefan, directorul Poștei Române, pus de către Partidul Național Liberal acolo, să verifice foarte atent cum se plătesc banii pensionarilor, pentru că eu am mare încredere și eu spun așa - pensionarii, oamenii care au muncit o viață, trebuie să fie respectați. 

Atâta timp cât cancelarul Nehammer și ministrul de interne spun că România nu este o țară sigură, atunci noi trebuie să avem foarte mare grijă ca nu cumva banii pensionarilor să stea în zone cu capital din țara celui care spune că țara este nesigură pentru că sistemul bancar românesc este foarte puternic și foarte larg", a mai spus el.

Rareş Bogdan a afirmat în cadrul ședinței din Parlamentul European că refuzul aderării României în spaţiul Schengen "este cea mai gravă nedreptate din ultimii 70 de ani, iar Austria va suporta consecințele".


 

×
Subiecte în articol: Rareș Bogdan Austria Schengen
Parteneri
Sondajul care lămureşte mascarada politică
x close