Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Sinteza zilei Robert Baer, fost agent CIA: "Vladimir Putin este ca un șobolan încolțit"

Robert Baer, fost agent CIA: "Vladimir Putin este ca un șobolan încolțit"

Robert Baer, unul dintre cei mai importanți agenţi CIA din istoria Statelor Unite ale Americii, spune că Vladimir Putin este în acest moment "ca un şobolan încolţit".

de Redacția Antena 3 CNN    |    19 Oct 2022   •   22:21

Președintele rus Vladimir Putin a decretat legea marțială în regiunile anexate ilegal prin așa-zisele referendumuri desfășurate în septembrie.

"Efectiv a existat legea marțială în acele regiuni încă din 2014, de fapt, nu e o diferență atât de mare. Acele regiuni erau controlate de FSB, ceea ce mie îmi spune că ăsta este un semn de disperare al lui Putin. El escaladează mereu conflictul și în cuvinte și în acțiuni.

Și cu cât mai multe trupe pierde în Donbas, cu atât va încerca să lovească cât mai dur. Este ca un șobolan încolțit. Asta este Putin. Nu o spun fără respect, nu vreau să-l ofensez. Dar luptă pentru supraviețuirea lui", a spus Robert Baer, miercuri seară, la Antena 3 CNN.

Fost agent CIA: Ne putem aştepta la o iarnă militară în Europa

Întrebat dacă Vladimir Putin ar putea folosi arme nucleare în acest război, Robert Baer spune că șansele sunt mai mari de 50%. Motivul este că armata lui se prăbușește, susţine fostul agent CIA.

Potrivit fostului agent CIA, Vladimir Putin nu are unde să meargă dacă regimul lui cade, iar asta ar însemna sfârșitul lui.

Robert Baer: Putin ar putea să testeze NATO

Ţara pe care Putin o disprețuiește este Polonia, spune fostul agent CIA. "Și aceea va fi, cred, prima țară lovită. Dar e viclean, suficient de viclean încât să aștepte până atunci când economiile occidentale se vor prăbuși, inclusiv economia SUA", a punctat Robert Baer.

Întrebat cum vede viitorul acestui război, fostul agent CIA spune că se va extinde şi va deveni mai rău.

Robert Baer a lucrat pentru CIA peste 20 de ani şi a fost decorat cu cele mai înalte distincții.

Război în Ucraina, ziua 238. Vladimir Putin decretează legea marțială în teritoriile din Ucraina anexate ilegal și instituie restricții de circulație în Rusia

Preşedintele rus Vladimir Putin a decretat miercuri legea marţială în cele patru provincii ucrainene pe care le-a anexat luna trecută şi a acuzat Kievul că respinge "orice propunere de negociere", transmit agenţiile Reuters, AFP şi EFE.

Legea marţială implică extinderea puterilor autorităţilor ruse de ocupaţie în regiunile ucrainene Doneţk, Lugansk, Zaporojie şi Herson.

 

×
Subiecte în articol: Robert Baea agent CIA
Parteneri
Cătălin Cîrstoiu: Eu dorm liniştit că am ajutat pacienţii
x close