Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Sinteza zilei Românul care are o pensie de 26.000 de lei, la 51 de ani. Document exclusiv

Românul care are o pensie de 26.000 de lei, la 51 de ani. Document exclusiv

Un cunoscut procuror va încasa o pensie lunară de peste 5.000 euro. Pe lângă aceasta, el va primi si salariul de judecător la Curtea Constituțională care depășește 5.000 euro.

Românul care are o pensie de 26.000 de lei, la 51 de ani. Document exclusiv
Sursa foto: Getty Images
de Gabriel Dano    |    08 Iun 2022   •   23:04

Este vorba despre fostul prim-adjunct al PICCJ, procurorul Bogdan Licu. În fiecare lună, în conturile lui Licu vor intra aproape 10.000 euro din pensia de magistrat și salariul de judecator CCR, potrivit Luju.ro. Potrivit sursei citate, Bogdan Licu și-a depus dosarul de pensionare în 29 aprilie 2022, decizia de pensionare fiind emisă de Casa teritorială/sectorială de pensii Sector 1 la data de 8 mai 2022. Drepturile au fost stabilite începand cu data de 29 aprilie 2022, urmând ca Bogdan Licu, în vîrstă de 51 de ani, să beneficieze de o pensie lunară netă de 26.000 lei (baza de calcul utilizată la stabilirea pensiei de serviciu
a fost de 32.500 lei).

Informația a fost prezentată de Mihai Gâdea la "Sintea zilei":

"Este domnul procuror care s-a ocupat, de exemplu, de medicul Lucan care e târât în multe anchete, dar nu s-a mai întâmplat nimic de mulți ani de zile", a spus Mihai Gâdea.

"Dacă vi se pare că este mult, vă spun că domnului Predoiu ( Cătălin Predoiu, ministrul justiției n.r.) i se pare puțin", a completat Andreea Sava, realizator Antena 3.

Ministerul Justiției, despre creşterea vârstei de pensionare a magistraţilor: „Speculații fără niciun temei sau indiciu factual”

Ministerul Justiţiei a catalogat drept „false” informaţiile potrivit cărora se pregătește o creştere a vârstei de pensionare a magistraţilor, care va fi prevăzută în noile legi ale Justiţiei. Termenul asumat de România pentru intrarea în vigoare a modificărilor la Codurile penale este 31 decembrie 2022, iar pentru legile Justiţiei - 30 iunie 2023.

„Ministerul Justiţiei precizează că nu are în intenţie nicio intervenţie legislativă în sensul stabilirii unei noi vârste de pensionare pentru magistraţi, alta decât cea în vigoare. Ministerul Justiţiei este preocupat de stabilitatea resursei umane din sistemul judiciar şi înţelege că păstrarea vârstei de pensionare în vigoare şi a stabilităţii prevederilor legale care o consacră sunt elemente esenţiale ale păstrării magistraţilor în activitate şi prezervarea stabilităţii resursei umane din sistem”, se menţionează într-un comunicat.

Potrivit comunicatului, una dintre speculaţiile „nefondate” cele mai recente pe acest subiect preluată de un site de ştiri juridice susţine „fără niciun temei sau indiciu factual” că „s-a auzit despre o posibilă intenţie de a creşte vârsta de pensionare a magistraţilor. Sunt zvonuri conform cărora acest lucru ar fi fost deja introdus în noile Legi ale Justiţiei pe care ministrul Cătălin Predoiu le-a trimis (...) la Bruxelles pentru ca aceştia să îşi dea acordul, fără însă ca magistraţii din ţară să le vadă”.

×
Subiecte în articol: pensie magistrat CCR
Parteneri
Ministrul Energiei a decis ce se va întâmpla cu taxa pe soare
x close