Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Sinteza zilei Sondaj exclusiv: Cele cinci scenarii pentru Bucureşti şi candidații-surpriză la Primăria Capitalei

Sondaj exclusiv: Cele cinci scenarii pentru Bucureşti şi candidații-surpriză la Primăria Capitalei

Un sondaj de opinie realizat în ultimele zile ne arată candidații-surpriză pentru fotoliul de primar al Capitalei și cine conduce în preferințele electoratului, în cinci scenarii diferite.

de Redacția Antena 3 CNN    |    05 Mar 2024   •   23:30

ARA Public Opinion a prezentat cel mai nou sondaj, care arată cine ar câștiga fotoliul de primar al Bucureștiului. Acesta a fost realizat în ultimele zile.

În scenariul 1 privind intenția de vot a bucureștenilor la locale, Gabriela Firea este cea care ar câștiga alegerile la Primăria Capitalei, în condițiile în care alegerile ar fi duminica viitoare.

  • Gabriela Firea (PSD) – 31%
  • Nicușor Dan (USR, PMP, FD) – 27%
  • Cristian Popescu Piedone (PUSL) – 20%
  • Sebastian Burduja (PNL) – 8%
  • Mihai Enache (AUR– 7%
  • Diana Șoșoacă (SOS România) – 4%

Același sondaj arată că 45% din respondenți sunt momentan nehotărâți, ceea ce ar putea duce la schimbări importante.

În GALERIA FOTO de mai jos puteți viziona rezultatele celui mai recent sondaj privind alegerile locale din București:

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

În scenariul 2, Nicușor Dan ar obține 37%, în timp ce Cristian Popescu Piedone ar obține 22%. Sebastian Burduja ar obține 12%, iar Cătălin Cârstoiu (PSD) – 10 %.

În acest scenariu, Diana Șoșoacă ar obține 8%, iar Mihai Enache 4%.

Varianta numărul 3 îl dă pe Nicușor Dan câștigător, cu 35%, în timp ce Gabriela Firea ar obține 32%, iar Cristian Popescu Piedone ar obține 20 de procente. În scenariul acesta nu apare Sebastian Burduja.

Varianta numărul 4 al celui mai recent sondaj privind alegerile din Capitală îl dă câștigător tot pe Nicușor Dan, cu 35%, în timp ce pe locul al doilea ar fi Cristian Popescu Piedone – cu 23% și Cătălin Cârstoiu – cu 15%.

În scenariul numărul 5, Nicușor Dan ar obține 35%, Sebastian Burduja – 23%, în timp ce Cristian Popescu Piedone ar obține un procent de 20% din voturile alegătorilor din București.

Culegerea datelor s-a realizat în perioada 28 februarie – 2 martie 2024, pe un eșantion de 1.156 de persoane din rândul populației adulte din București.

×
Subiecte în articol: alegeri bucuresti sondaj
Parteneri
Zeci de tornade impresionante au lovit centrul Statelor Unite
x close