Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Sinteza zilei Sondaj exploziv pentru Bucureşti. Răsturnare de situaţie în intenţia de vot la alegerile locale!

Sondaj exploziv pentru Bucureşti. Răsturnare de situaţie în intenţia de vot la alegerile locale!

Un sondaj exploziv pentru Bucureşti arată o răsturnare de situaţie în intenţia de vot la alegerile locale. Potrivit ultimelor cifre, 45% dintre bucureşteni vor participa la alegerile locale, în timp ce 21% nu sunt încă hotărâţi dacă vor merge la vot, iar 32% au răspuns hotărât că nu sunt interesaţi să participe la vot. Totuşi, cifrele explozive sunt în legătură cu principalii candidaţi la alegerile din 9 iunie 2024.

de Redacția Antena 3 CNN    |    28 Mar 2024   •   07:23

Sondajul de opinie a fost realizat în Bucureşti de Asociaţia Româno-Americană. Potrivit datelor obţinute în urma sondajului, orientarea politică a bucureştenilor (auto-poziţionarea ideologică) arată că 43% dintre locuitorii Capitalei nu au o orientare politică, în timp ce 21% sunt de dreapta, 18% sunt de centru, 15% de stânga şi 3% nu au răspuns.

În cazul intenţiei de vot la alegerile europarlamentare, care sunt tot pe 9 iunie 2024, în aceeaşi zi cu alegerile locale, 45% dintre bucureşteni au răspuns că vor participa la vot, 35% au declarat că nu vor vota, iar 19% au răspuns că nu s-au hotărât încă.

În ceea ce priveşte alegerile parlamentare, 46% dintre bucureşteni vor participa la vot, 34% au răspuns că nu merg la vot, iar 19% au declarat că nu s-au hotărât încă.

Bucureştenii s-au arătat, însă, mai interesaţi de alegerile prezidenţiale. Astfel, în primul tur, 48% dintre oamenii din Bucureşti au anunţat că vor merge la vot, în timp de 30% au răspuns că nu sunt interesaţi, iar 21% nu s-au hotărât încă. În al doilea tur al alegerilor prezidenţiale, 49% dintre bucureşteni au răspuns că vor merge la vot, 29% că nu vor merge la vot, iar 21% nu sunt încă hotărăţi.

Sondaj exploziv! Intenţia de vot pentru Primăria Capitalei

În ceea ce priveşte intenţia de vot pentru Primăria Capitalei, cifrele sondajului arată o răsturnare pe scena politică.

Astfel, Cristian Popescu Piedone, candidatul PUSL la Primăria Capitalei, ar obţine 45% dintre voturile bucureştenilor, în timp ce Nicuşor Dan ar obţine 28% dintre voturi, iar Cătălin Cîrstoiu, candidatul coaliţiei PSD-PNL, ar obţine doar 18% dintre voturi.

Pe ultimul loc în preferinţele bucureştenilor se situează Mihai Enache, candidatul AUR, cu doar 9% dintre voturi.

×
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close