Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Sinteza zilei Viaţa de lux a miniştrilor lui Putin. Vacanţe la Saint-Tropez, iahturi de milioane şi maşini de colecţie

Viaţa de lux a miniştrilor lui Putin. Vacanţe la Saint-Tropez, iahturi de milioane şi maşini de colecţie

Zeci de oameni au protestat la Paris, duminică, împotriva stilului de viaţă luxos pe care îl duce în prezent fosta soţie a viceministrului rus al Apărării. Aceştia au cerut ca Uniunea Europeană să îşi extindă sancţiunile împotriva Rusiei şi asupra Svetlanei Maniovich. Asta ar însemna ca ea să aibă interdicţie de şedere în Europa şi conturile îngheţate.

Viaţa de lux a miniştrilor lui Putin. Vacanţe la Saint-Tropez, iahturi de milioane şi maşini de colecţie
Sursa foto: Youtube / @NavalnyRu
de Redacția Antena 3 CNN    |    25 Apr 2023   •   12:25

Timur Ivanov, viceministrul Apărării din Rusia, a divorţat de soţia sa în vara anului trecut, pentru a o proteja, susţin apropiaţii lui Aleksei Navalnîi, opozant al Kremlinului, aflat în prezent în închisoare în Rusia. 

„O expresie perfectă a glamourului putinist” sau „ei nu se consideră funcţionari, ei se consideră noua nobilime”, asta spun cei de la Fundaţia Anticorupţie Alexei Navalnîi, care au lansat o investigaţie în care se arată că Svetlana Maniovich duce o viaţă de lux în Europa.

Vorbim de vacanţe în Saint-Tropez, de maşini Rolls-Royce, petreceri de zeci de milioane de ruble. Toate acestea costă bani care depăşesc cu mult venitul oficial din actele publice.

De la lansare şi până acum, videoclipul a adunat peste şase milioane de vizualizări şi revolta internauţilor, care critică stilul de viaţă opulent al apropiaţilor lui Vladimir Putin.

Totodată, în emisiunea "Sinteza Zilei" de luni seara a fost prezentată şi viaţa luxoasă pe care o duce Serghei Lavrov, ministrul rus de Externe.

În declaraţia de avere a acestuia se precizează că el şi soţia sa încasează, oficial, în jur de 6 până la 10 milioane de ruble pe an, echivalentul a 136.000 de dolari americani. Totuşi, Lavrov posedă proprietăţi de peste 8,2 milioane de dolari, iar stilul lui de viaţă este unul extravagant.

×
Parteneri
Avarie majoră în rețeaua de termoficare operată de Termoenergetica
x close