Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Sinteza zilei Vladimir Putin a mărturisit ce l-a ajutat să scape până acum din cel puțin 7 tentative de asasinat

Vladimir Putin a mărturisit ce l-a ajutat să scape până acum din cel puțin 7 tentative de asasinat

Câte tentative de asasinat a avut Vladimir Putin și cum a reușit să scape de fiecare dată. Vorbește chiar liderul de la Kremlin despre asta și dezvăluie detalii deosebit de interesante despre cine îl apără.

Vladimir Putin a mărturisit ce l-a ajutat să scape până acum din cel puțin 7 tentative de asasinat
Sursa foto: Hepta
de Gabriel Dano    |    09 Mar 2022   •   00:26

Vladimir Putin este unul dintre cei mai controversați lideri din secolul 21. Dar reputația sa a dus la câteva tentative de asasinat. Cum le-a supraviețuit? După 15 ani în KGB, Putin a avut mai multe funcții în mandatul fostului președinte Boris Elțîn și a devenit prim-ministru în 1999.

În același an, a devenit președintele Rusiei, dupa ce Elțîn s-a retras, poziție pe care  a deținut-o din 1999 până în 2008. Următorii patru ani a fost iar premier, după care și-a reluat poziția de președinte, în 2012, poziție pe care o deține de atunci.

Putin a schimbat legile ca să poată candida la președinție de mai multe ori, ceea ce înseamnă că ar putea sta la putere până în 2036. Să ai o poziție politică de tot atâta timp înseamnă că te poți trezi ținta unor tentative de asasinat.

Totul a început pe 24 noiembrie 2000, în timpul unei înmormântări din St.Petersburg. Se crede că aceasta a fost prima tentativă de care se știe de a-l asasina pe președintele rus. Dar, serviciul federal de gardă  a fost pe fază și l-a protejat.

Secretarul de presă al serviciului de presă al serviciului federal a spus că autorul nu a fost un psihopat și că în spatele tentativei se află o anumită organizație. În același an a mai fost o tentativă. Și ea a fost oprită de serviciile de securitate. Un grup de foști lideri din Rusia s-a întâlnit liderii de la summitul Yalta și CIS.

În timpul summitului, care a avut loc pe 18-19 august 2000, o persoană a fost oprită din încercarea de a-l ucide pe Putin, care a fost singura țintă dintre iderii internaționali, potrivit canalului de Youtube Grunge. Potrivit acestora, Vladimir Putin ar fi scăpat până acum din cel puțin 7 tentative de asasinat.

Într-un interviu din 2017 cu Oliver Stone, Putin a discutat despre încercările de a-l asasina. În acea vreme se vorbea deja de 5 tentative.

Vladimir Putin a recunoscut că a cerut sfatul unui alt lider cu mai multă experiență în domeniu. Liderul de la Kremlin i-a cerut președintelui Cubei, Fidel Castro, să-i spună detalii de securitate. NBC News a relatate în 2016 că Fidel Castro a fost ținta a peste 600 de tentative de asasinat.

Putin l-a întrebat pe liderul cubanez cum le-a supraviețuit. Președintele rus și-a amintit ce i-a spus Castro:

"Castro mi-a spus: 'Știi de ce încă trăiesc?' - 'De ce?' - 'Pentru că întotdeauna mă ocup personal de securitatea mea!'

 

×
Subiecte în articol: Vladimir Putin
Parteneri
Averea lui Cătălin Cîrstoiu, candidatul PSD-PNL
x close