Antena 3 CNN Externe Angela Merkel, despre summitul UE: Facem front comun în lupta împotriva evaziunii fiscale

Angela Merkel, despre summitul UE: Facem front comun în lupta împotriva evaziunii fiscale

Angela Merkel, despre summitul UE: Facem front comun în lupta împotriva evaziunii fiscale
Sursa foto: Foto: Agerpres/AP
de S.T.    |    22 Mai 2013   •   18:14

Cancelarul german, Angela Merkel, a declarat miercuri, la sosirea la Consiliul European, că UE "va implementa în sfârşit schimbul automat de informaţii" asupra datelor bancare şi o bază comună cu statele terţe, precum Elveţia, relatează agenţia EFE, citată de Agerpres.

"Vom lua hotărâri decisive. În UE va exista în sfârşit un schimb automat de informaţii cu datele necesare şi, foarte important, vor începe negocierile cu statele terţe asupra unei baze comune", a punctat cancelarul german înaintea summitului.

Angela Merkel susţine că "este un pas important înainte",  făcând referire la negocierile cu Elveţia, Liechtenstein, Andorra, San Marino şi Monaco în vederea încheierii de noi acorduri asupra impozitării veniturilor din economii.

Cancelarul german a adăugat că, odată ce aceste acorduri şi directiva revizuită asupra impozitării veniturilor din economii în UE, blocată din anul 2008 de Austria şi Luxemburg, vor fi adoptate, lucru care ar trebui să se realizeze până la sfârşitul acestui an, va fi posibil să se meargă mai departe cu un mecanism de schimb de date mai amplu.

"Cred că este foarte important să facem în mod decisiv front comun în faţa evaziunii şi fraudei fiscale şi dorim să incităm cetăţenii să-şi plătească onest impozitele. Din acest motiv este o zi importantă", a conchis Angela Merkel.

×
Parteneri
Infractorii români care au speriat America
x close