Antena 3 CNN Externe Anonymous pregăteşte un nou atac pentru seara de Anul Nou

Anonymous pregăteşte un nou atac pentru seara de Anul Nou

Anonymous pregăteşte un nou atac pentru seara de Anul Nou
Sursa foto: Foto: rocketdock.com
31 Dec 2011   •   12:14

Printr-un comunicat lansat joi pe Internet, membrii grupului Anonymous au anunţat cã pentru 31 decembrie plănuiesc un atac ce vizează "multiple ţinte din cadrul forţelor de ordine (americane), de la un capãt la altul" al Statelor Unite, informează AFP.
   
În urmă cu numai o săptămână, grupul a revendicat un atac împotriva Stratfor şi a postat un link cu o listã a clienţilor agenţiei de analizã de informaţii, pe care figureazã, între alţii, Departamentul american al Apãrãrii, subcontractori din sectorul securitãţii şi giganţi din domeniul ITC ca Apple sau Microsoft.
   
În comunicatul postat joi, Anonymous publicã link-uri cãtre 75.000 de nume, date ale unor carduri de credit şi parole care aparţin acestor clienţi. De asemenea, există link-uri care oferã acces la informaţii personale ale unui numãr de 860.000 de persoane înscrise pe site-ul Stratfor, între care 50.000 de adrese electronice ale unor membri ai administraţiei americane.
   
Grupul a oferit şi o justificare pentru acţiunile sale. Membrii acestuia îndeamnã comunitatea hackerilor, pe care o calificã drept "armate din umbrã", sã utilizeze aceste informaţii cu scopul de a combate "opresiunea celor bogaţi şi puternici".
   
Acest îndemn a dat deja rezultate, Anonymous postând duminicã imagini cu chitanţe ale unor donaţii cãtre organizaţii de caritate, utilizând conturile clienţilor Stratfor.

×
Subiecte în articol: internet Anonymous atac Apple microsoft
Parteneri
Judecătoarea din dosarul lui Vlad Pascu rămâne în funcție! CSM a decis
x close