Antena 3 CNN Externe Anonymous susține că a spart site-ul Agenției Spațiale Ruse

Anonymous susține că a spart site-ul Agenției Spațiale Ruse

Grupul de hackeri Anonymous a transmis că a spart site-ul rusesc de cercetare spațială și a obținut fișierele unei misiuni.

Anonymous susține că a spart site-ul Agenției Spațiale Ruse
Sursa foto: Facebook/ Anonymous
de Cerasela Stafie    |    03 Mar 2022   •   22:15

În cea mai recentă postare, Anonymous, care a anunțat că va sprijini Ucraina, a transmis că a spart un site web aparținând Institutului de Cercetare Spațială (IKI) din Rusia și a obținut fișiere despre care se crede că aparțin agenției spațiale ruse Roscosmos.

Hackerii ar fi spart un subdomeniu al site-ului IKI, dar alte subdomenii au rămas active online. Partea compromisă a site-ului se referă la proiectul World Space Observatory Ultraviolet (WSO-UV), un proiect similar telescopului spațial Hubble, planificat pentru lansare în 2025.

Informațiile au fost distribuite chiar pe pagina oficială de Facebook a grupării. Acțiunea a fost atribuită unui grup afiliat, cunoscut sub numele de v0g3lSec.

La momentul publicării acestei știri, site-ul uv.ikiweb.ru era inaccesibil. O versiune arhivată a site-ului web, capturată în dimineața zilei de 3 martie arată mesajul: „heyyy, Rusia, du-te **** Îmi pare rău .. Cosmonauți ??.. Nu știu ce să spun, obțineți un site, în loc să amenințați oamenii cu ISS (n.r. -Stația Spațială Internațională), ai auzit?”

Ultima parte a mesajului se referă probabil la remarcile făcute de Dmitri Rogozin, șeful Roscosmos. Acesta a transmis că va lăsa Stația Spațială Internațională să cadă pe Pâmânt, după ce au fost anunțate sancțiunile împotriva Rusiei.

Atacul cibernetic împotriva lui Roscosmos vine la doar câteva zile după ce un alt grup afiliat Anonymous a afirmat că a dezactivat sistemele rusești de control prin satelit. Postările pe Twitter ale grupului – care operează sub numele NB65 – au transmis un sistem de monitorizare folosit de agenția spațială rusă a fost oprit. Detaliile nu au putut fi verificate, iar afirmațiile au fost respinse de Rogozin.

×
Parteneri
Cel mai căutat fugar american a fost prins la Vatican
x close