Antena 3 CNN Externe Atac cibernetic FĂRĂ PRECEDENT. Ce plănuiește gruparea Anonymous

Atac cibernetic FĂRĂ PRECEDENT. Ce plănuiește gruparea Anonymous

Atac cibernetic FĂRĂ PRECEDENT. Ce plănuiește gruparea Anonymous
Sursa foto: Foto: sydney.edu.au
07 Apr 2013   •   17:36

Israelul este vizat în prezent de un atac informatic masiv, dar a reuşit pentru moment să limiteze pagubele, cu ajutorul unei mai bune pregătiri decât în urmă cu un an, au anunţat duminică Guvernul şi unul dintre cei mai cunoscuţi experţi informatici din ţară, scrie Mediafax.

Grupul de hackeri Anonymous a anunţat sâmbătă un atac important pentru duminică împotriva site-urilor israeliene, cu obiectivul "ştergerii Israelului din spaţiul cibernetic", în solidaritate cu poporul palestinian.

Atacul a afectat mai ales site-urile premierului, ministerelor Apărării şi Educaţiei, dar şi pe cel al Biroului Central de Statistică, însă toate aceste site-uri păreau că funcţionează în mod normal duminică.

Duminică "la prânz (12.00, ora României), site-urile Guvernului israelian erau accesibile publicului, aşa cum au fost întregul weekend", a declarat Ministerul Finanţelor într-un comunicat.

 Doar site-ul Ministerului Educaţiei a fost blocat temporar, "din cauza unei probleme tehnice care a fost reparată", adaugă aceeaşi sursă, fără alte precizări.

Pagube sunt "mai mult sau mai puţin inexistente", a dat asigurări pentru postul militar de radio profesorul Yitzhak ben Israel, fondatorul unui Centru naţional împotriva infracţionalităţii cibernetice, aflat în subordinea Biroului premierului Benjamin Netanyahu.

"Ţara este mult mai bine pregătită ca în urmă cu un an, când a avut loc un val de atacuri împoriva (site-urilor) Bursei, (companiei aeriene) El Al şi altor site-uri. De această dată, atacul este mai masiv şi mai intens, dar suntem mai bine pregătiţi", a insistat el, referindu-se la un atac de la începutul lui 2012.

×
Parteneri
Mircea Badea a dezvăluit cine este modelul său în viaţă
x close