Antena 3 CNN Externe Cancelariile europene TRAG DE URECHI Tel Avivul. Londra şi Parisul au convocat de urgenţă ambasadorii Israelului

Cancelariile europene TRAG DE URECHI Tel Avivul. Londra şi Parisul au convocat de urgenţă ambasadorii Israelului

Cancelariile europene TRAG DE URECHI Tel Avivul. Londra şi Parisul au convocat de urgenţă ambasadorii Israelului
03 Dec 2012   •   14:21

Decizia Israelului de a construi 3000 de locuinţe în teritoriile ocupate au stârnit reacţii adverse din partea aliaţilor tradiţionali europeni.

Cel puţin trei guverne europene au convocat, luni, ambasadorii israelieni, pentru a îşi exprima dezaprobarea faţă de iniţiativa Tel Avivului, care ar submina procesul fragil de pace dintre statul palestinian şi Israel.

Reprezentantul Israelului la Paris a fost chemat să dea explicaţii, se arată într-un comunicat al Ministerului de Externe francez.
Franţa a fost prima putere europeană, care a anunţat că va susţine eforturile palestinine în cadrul ONU. Autorităţile de la Paris au trimis şi o scrisoare guvernului israelian, considerând că decizia de amplasare a locuinţelor în acea zonă, reprezintă "un obstacol considerabil în ceea ce priveşte relaţiile dintre cele două state vecine".

Pe lângă Franţa, atât Marea Britanie cât şi Suedia au convocat ambasadorii Israelului pentru a furniza explicaţii, anunţă AP.

Autorităţile de la Berlin susţin, într-o luare de poziţie oficială, că decizia Israelului "va dăuna abilitatea Tel Avivului de a negocia o înţelegere de pace pe termen lung".
Germania a fost printre statele care s-au abţinut de la vot, în adunarea ONU referitoare la legitimitatea palestiniană.

Până acum, niciunul dintre guvernele europene nu a remis avertismente concrete, menite să amendeze decizia spinoasă a Israelului, de a amplasa un complex de locuinţe în teritoriile ocupate din Palestina.

×
Subiecte în articol: Palestina suedia
Parteneri
Termoenergetica opreşte iar apa caldă şi căldura, 5 zile, în Bucureşti
x close