Antena 3 CNN Externe Consilierul lui Zelenski îl numește "clown" pe șeful AIEA, Rafael Grossi, pe fondul tensiunilor privind un posibil atac la centrala nucleară Zaporojie

Consilierul lui Zelenski îl numește "clown" pe șeful AIEA, Rafael Grossi, pe fondul tensiunilor privind un posibil atac la centrala nucleară Zaporojie

Un consilier de rang înalt al președintelui ucrainean Volodimir Zelenski l-a criticat dur pe șeful Agenției Internaționale pentru Energie Atomică (AIEA) pentru modul în care acesta gestionează riscurile de la centrala nucleară Zaporojie.

Consilierul lui Zelenski îl numește "clown" pe șeful AIEA, Rafael Grossi, pe fondul tensiunilor privind un posibil atac la centrala nucleară Zaporojie
Sursa foto: hepta
de Redacția Antena 3 CNN    |    05 Iul 2023   •   16:57

"Omul este absolut ineficient în gestionarea riscului-cheie", a declarat Mihailo Podoliak (foto, stânga), consilier al șefului administrației prezidențiale de la Kiev, referindu-se la Rafael Grossi.

El a continuat spunând că Grossi face un "show de clown" și a acuzat implicit AIEA că nu-și folosește "pârghiile de influență" pentru a forța o retragere a trupelor Rusiei de la centrala nucleară.

Ucraina avertizează de aproape două săptămâni cu privire la un posibil atac terorist al rușilor la complexul nuclear-electric de la Zaporojie, pe care trupele Moscovei îl controlează de la începutul războiului.

Kievul spune că un astfel de atac - pentru care Moscova ar urma să dea vina pe armata ucraineană - ar avea rolul de a întoarce soarta conflictului armat în favoarea Rusiei.

Citește și: Coordonatorul CNCAN a explicat ce se întâmplă cu România dacă explodează centrala nucleară de la Zaporojie

Șeful AIEA, Rafael Grossi (foto, dreapta), a anunțat, marți seară, că centrala din Zaporojie a pierdut, din nou, conexiunea cu linia electrică principală externă și, prin urmare, depinde de o singură sursă de curent, recent repusă în funcțiune și mai slabă.

"Nu s-a știut imediat care a fost cauza întreruperii energiei electrice sau cât va dura. De electricitate este nevoie pentru a pompa agentul de răcire la centrală", a explicat el.

Grossi a amintit că, pe parcursul războiului, alimentarea externă cu electricitate a centralei nucleare a fost întreruptă complet de șapte ori, iar ultimul incident evidențiază încă o dată situația precară a securității la Zaporojie.

Atât Moscova, cât şi Kievul s-au acuzat reciproc de pregătirea unui atac asupra centralei cu șase reactoare nucleare, situată în sudul Ucrainei.

Statul Major General al armatei ucrainene a comunicat că rușii au amplasat dispozitive explozive pe acoperișurile unităților energetice 3 și 4.

Moscova a declarat, la rândul său, că forțele armate ucrainene plănuiesc un atac asupra reactoarelor nucleare.

×
Parteneri
Fraudă cu vouchere de vacanţă. Cinci poliţişti implicaţi
x close