Antena 3 CNN Externe Franţa dă asigurări că NU VA FACE CONCESII în dosarul nuclear iranian

Franţa dă asigurări că NU VA FACE CONCESII în dosarul nuclear iranian

Franţa dă asigurări că NU VA FACE CONCESII în dosarul nuclear iranian
Sursa foto: Foto: Agerpres/AP
17 Noi 2013   •   16:08
Franţa nu va face concesii în domeniul proliferării nucleare, a dat asigurări preşedintele Francois Hollande la sosirea în Israel într-o vizită dominată de criza nucleară iraniană, relatează AFP, conform Mediafax.
"Atât timp cât nu avem certitudinea că Iranul a renunţat la arma nucleară, vom menţine toate solicitările şi sancţiunile", a promis Hollande într-un scurt discurs rostit pe aeroportul Ben Gurion din Tel Aviv.
Israelul încearcă să convingă Statele Unite şi Franţa să nu accepte un acord cu Iranul dacă regimul de la Teheran nu va prezenta garanţii clare că va renunţa definitiv la ambiţiile nucleare cu caracter militar. Premierul Benjamin Netanyahu a avertizat că un acord inadecvat în domeniul nuclear cu Iranul poate conduce la război, pledând pentru menţinerea sancţiunilor împotriva regimului islamist de la Teheran. 
Negocierile Iranului cu reprezentanţii Statelor Unite, Marii Britanii, Franţei, Rusiei, Chinei şi Germaniei s-au încheiat pe 9 noiembrie, la Geneva, fără un acord, dar vor fi reluate pe 20 noiembrie. Washingtonul şi Moscova au semnalat că există posibilitatea ajungerii la un acord cu Iranul în curând. 
 
Israelul a avertizat în mai multe rânduri că ar putea lansa atacuri preventive împotriva instalaţiilor nucleare iraniene. Israelul, Statele Unite şi Uniunea Europeană suspectează Iranul că încearcă să fabrice arme nucleare sub paravanul unui program nuclear civil. Regimul islamist de la Teheran respinge acuzaţiile.
 

×
Parteneri
A murit Costel Corduneanu, chiar pe masa de operatie
x close