Antena 3 CNN Externe Locuieşte de bunăvoie în camera frigorifică a unui supermarket. Află de ce îndură temperaturi de până la -27 de grade

Locuieşte de bunăvoie în camera frigorifică a unui supermarket. Află de ce îndură temperaturi de până la -27 de grade

Locuieşte de bunăvoie în camera frigorifică a unui supermarket. Află de ce îndură temperaturi de până la -27 de grade
Sursa foto: Foto: www.dailymail.co.uk
15 Noi 2011   •   10:10

O adolescentă din Marea Britanie a transformat camera frigorifică a unui supermarket în locuinţă temporară. Nu pentru că a rămas pe drumuri, ci pentru că se pregăteşte pentru un drum lung şi dificil. Va pleca în expediţie la Polul Sud şi cel mai bun antrenament, spune ea, este statul în frigider.

Amelia are doar 16 ani dar urmează tradiţia stabilită deja de tatăl său - goana după recorduri mondiale. Vrea să fie cea mai tânără persoană care schiază până la Polul Sud şi cum mai are doar câteva zile de pregătire, Amelia şi le petrece într-o cameră frigorifică. Ştie, însă, că niciun antrenament nu o poate pregăti sută la sută pentru o asemenea expediţie.

Amelia îl va avea alături pe tatăl ei, mult mai experimentat într-ale aventurii. Doar este primul om care a atins polurile geografice şi magnetice ale Pământului şi care a escaladat cele mai înalte piscuri de pe cele şapte continente.

Cel mai mare duşman al aventurierilor va fi frigul. În cazul Ameliei, riscul este mai ridicat. Din cauza temperaturilor atât de scăzute, tatăl şi fiica nu vor putea mânca orice în timpul expediţiei şi vor avea nevoie de ceva calorii în plus.

Deşi este conştientă de pericolele la care se expune, tânăra de 16 ani abia aşteaptă să pornească în expediţia care îi va marca viaţa.


×
Parteneri
Tradiţii şi obiceiuri de Izvorul Tămăduirii
x close