Antena 3 CNN Externe Membrii "Anonymous" Italia, VÂNAŢI de forţele de ordine în întreaga Peninsulă

Membrii "Anonymous" Italia, VÂNAŢI de forţele de ordine în întreaga Peninsulă

Membrii "Anonymous" Italia, VÂNAŢI de forţele de ordine în întreaga Peninsulă
Sursa foto: Foto:siliconangle.com
17 Mai 2013   •   12:27
O vastă operaţiune a forţelor de ordine a avut loc în Italia, împotriva organizaţiei Anonymous, informează agenţia ANSA, citată de Agerpres.
 
O filială italiană a celei mai cunoscute organizaţii internaţionale de piraţi informatici a fost dezmembrată vineri de poliţia poştală italiană, în cadrul unei operaţiuni denumite "Tango Down", coordonată de Parchetul de la Roma. 
 
Au fost arestate patru persoane şi sunt în curs de desfăşurare zeci de percheziţii la Roma, Veneţia, Lecce, Bologna, Ancona şi Torino. 
 
Cei patru hackeri arestaţi sunt consideraţi de poliţie liderii italieni ai grupării internaţionale Anonymous şi sunt acuzaţi de atacuri informatice pe teritoriul Italiei, împotriva unor site-uri instituţionale, printre care acelea ale guvernului italian, ale parlamentului, ale carabinierilor, ale poliţiei poştale şi site-ul de la Vatican. 
 
De asemenea, membrii organizaţiei Anonymous au mai atacat, în ultimele luni, numeroase site-uri ale celor mai importante societăţi industriale din Italia. 
 
Potrivit anchetatorilor, cele patru persoane arestate utilizau cunoscutul logo al organizaţiei Anonymous în scopuri personale. 
 
Au fost sechestrate numeroase materiale informatice, care urmează să fie analizate de experţii de la Centrul naţional anticrimă informatică pentru protejarea infrastructurilor sensibile (Cnaipic). 

 

×
Subiecte în articol: Anonymous hackeri
Parteneri
Ministrul Energiei a decis ce se va întâmpla cu taxa pe soare
x close