Antena 3 CNN Externe Ministrul britanic al apărării în lacrimi: ”Unii oameni nu vor reuși să se întoarcă”

Ministrul britanic al apărării în lacrimi: ”Unii oameni nu vor reuși să se întoarcă”

Ministrul britanic al apărării și-a stăpânit cu greu lacrimile în timp ce recunoștea că ”unii oameni nu vor reuși să se întoarcă din Afganistan”, în timp ce trupele Marii Britanii lucrează să evacueze oamenii din Kabul.

Ministrul britanic al apărării în lacrimi: ”Unii oameni nu vor reuși să se întoarcă”
Sursa foto: Getty Images
de Alexandra Ionescu    |    16 Aug 2021   •   14:15

Membrii armatei britanice lucrează în Afganistan pentru a ajuta oamenii să plece, a declarat Ben Wallace.

”Obligația noastră este să evacuăm cât mai mulți dintre ei posibil”, a aădugat el. 

Wallace a început să plângă în timp ce spunea că ”regretă că unii oameni nu vor reuși să se înoarcă”.

”Este trist, iar Vestul a făcut, ce a făcut. Trebuie să facem tot posibilul să ne scoatem oamenii de acolo, și să ne respectăm obligațiile după 20 de ani de sacrificii”, a spus el după ce a fost întrebat de ce e așa de emoționat.

”Ţinta noastră este… de circa 1.200 până la 1.500 de plecări pe zi în conformitate cu capacitatea aeronavelor noastre şi vom menţine acest aflux”, a spus Wallace.

Regatul Unit şi-a mutat ambasada din oraş pe aeroportul din Kabul.

Întrebat ce va simţi când va vedea steagul talibanilor fluturând peste clădirea care adăpostea până acum ambasada britanică din Kabul, Wallace a răspuns că ”niciunul dintre noi nu-şi dorea acest lucru”.

Pentru a reuși să scoată cât mai mulți oameni din țară, s-a renunțat la barierele birocratice, așa că aceia care ” au trecut de testele noastre, acei afgani, pot veni și ei”.

Scenele de panică și haos continuă luni dimineața pe aeroportul internațional din Kabul, sute de cetățeni afgani și străini fiind disperați să fugă din țară după ce talibanii au preluat complet controlul.

Nu mai puțin de 60 de țări din toată lumea, inclusiv SUA, au cerut ca cetățenii afgani sau străini să fie lăsați să plece, în vreme ce președintele Ashraf Ghani ar fi fugit deja.

Talibanii au transmis că ”războiul a luat sfârșit”, iar tipul de guvernare și regim politic vor fi cunoscute în scurt timp.

Consiliul de Securitate ONU se va reuni luni în regim de urgență, după ce secretarul general a avertizat asupra ”încălcării grave a drepturilor omului”. 

 

 
×
Parteneri
Românii care vor plăti taxe și impozite mai mari de anul următor!
x close