Antena 3 CNN Externe NASA confirmă că urmărește un asteroid care ar putea lovi Pământul de Ziua Îndrăgostiților, în 2046. Are dimensiunile unui bazin olimpic

NASA confirmă că urmărește un asteroid care ar putea lovi Pământul de Ziua Îndrăgostiților, în 2046. Are dimensiunile unui bazin olimpic

Specialiștii NASA au confirmat că urmăresc un asteroid recent descoperit, care ar putea să se prăbușească pe Pământ în următorii 23 de ani.

NASA confirmă că urmărește un asteroid care ar putea lovi Pământul de Ziua Îndrăgostiților, în 2046. Are dimensiunile unui bazin olimpic
Sursa foto: NASA via Twitter
de Mia Lungu    |    08 Mar 2023   •   21:40

Potrivit contului de Twitter Asteroid Watch al agenției spațiale, noua rocă gigantică a fost numită 2023 DW. Iar traiectoria sa actuală îl plasează pe un curs de coliziune cu Pământul, impactul fiind așteptat în 2046.

"Am urmărit un nou asteroid numit 2023 DW, care are o șansă foarte mică de a lovi Pământul în 2046. Adesea, atunci când sunt descoperite noi obiecte, este nevoie de mai multe săptămâni de date pentru a reduce incertitudinile și a prezice în mod adecvat orbitele lor cu ani în viitor.

Analiștii de orbite vor continua să monitorizeze asteroidul 2023 DW și să actualizeze predicțiile pe măsură ce primesc mai multe date.", au transmis specialiștii NASA.

Citește și: O stea căzătoare a luminat cerul Franței | ESA: "Un meteoroid de un metru"

Asteroidul măsoară aproximativ 49,29 metri în diametru – aproape cât un bazin olimpic.

NASA estimează că este nevoie de aproximativ 271 pentru a parcurge o orbită solară, iar cea mai apropiată distanță față de Soare va fi de 0,49 unități astronomice – sau aproximativ 75 de milioane de kilometri.

Data exactă la care se estimează că va lovi Pământul este 14 februarie 2046, adică de Ziua Îndrăgostiților.

Vestea impactului a fost primită cu amuzament pe rețelele de socializare.

O persoană a scris: "Există vreo modalitate de a-l aduce aici mai repede?" Iar o a doua persoană a scris pe Twitter: "Amintește-mi să anulez garanția extinsă a mașinii mele până atunci".

"Mă bucur că există oameni care supraveghează aceste potențiale amenințări la adresa planetei noastre", a scris altcineva.

×
Parteneri
O dronă militară s-ar fi prăbuşit în apropiere de Brăila
x close