Antena 3 CNN Externe Nelson Mandela va fi înhumat la 15 decembrie, la Qunu. Preşedintele Africii de Sud anunţă FUNERALII NAŢIONALE

Nelson Mandela va fi înhumat la 15 decembrie, la Qunu. Preşedintele Africii de Sud anunţă FUNERALII NAŢIONALE

Nelson Mandela va fi înhumat la 15 decembrie, la Qunu. Preşedintele Africii de Sud anunţă FUNERALII NAŢIONALE
Sursa foto: Foto: Agerpres/Xinhua
06 Dec 2013   •   15:52

O ceremonie naţională în memoria fostului preşedinte sud-african Nelson Mandela, decedat joi la vârsta de 95 de ani, va avea loc la 10 decembrie pe stadionul din Soweto, urmând ca înhumarea să aibă loc la 15 decembrie, în satul său Qunu (sud), a anunţat vineri preşedintele Jacob Zuma, citat de AFP.
   
"Vom organiza funeralii naţionale pentru fostul preşedinte Nelson Mandela, el va fi înhumat la 15 decembrie la Qunu, în provincia Eastern Cape", a declarat Zuma, adăugând că o ceremonie va avea loc la 10 decembrie pe stadionul Soccer City din Soweto, în apropiere de Johannesburg.
   
"Nelson Mandela, un conducător mai presus de tot ceilalţi"

Sicriul cu rămăşiţele pământeşti ale lui Mandela va fi depus la Union Buildings, sediul preşedinţiei din Pretoria, în perioada 11-13 decembrie.

Citeşte şi:

NELSON MANDELA, simbolul LIBERTĂŢII. A crezut în puterea cuvântului şi a faptelor

Gestul impresionant pe care cele mai puternice state ale lumii l-au făcut la aflarea veştii morţii lui Nelson Mandela. "Voi face totul să învăţ de la el"

×
Subiecte în articol: Nelson Mandela
Parteneri
Daniel Baciu, anunț important pentru toți pensionarii din România
x close