Antena 3 CNN Externe Nivelul de alertă teroristă, ridicat la „sever” în Marea Britanie, după explozia de la Liverpool

Nivelul de alertă teroristă, ridicat la „sever” în Marea Britanie, după explozia de la Liverpool

Marea Britanie și-a ridicat nivelul de alertă teroristă la sever, la nivel național. Acest lucru înseamnă că un atac este considerat a fi foarte probabil, după ce explozia de la Liverpool a fost catalogată drept un incident terorist.

Nivelul de alertă teroristă, ridicat la „sever” în Marea Britanie, după explozia de la Liverpool
Sursa foto: Twitter/ Liam Thorp
de Cerasela Stafie    |    15 Noi 2021   •   18:30

Ministrul de Interne, Priti Patel, a menționat că explozia din orașul din nordul Angliei a fost al doilea incident mortal într-o lună, după înjunghierea parlamentarului David Amess.

Luni, Poliția britanică a precizat că explozia de la Liverpool a ucis o persoană despre care se crede că ar fi cea care a fabricat dispozitivul exploziv și l-a transportat în taxi. Cazul este tratat ca un incident terorist.

„Cercetările noastre indică faptul că a fost fabricat un dispozitiv exploziv improvizat, iar ipoteza noastră până acum este că a fost construit de pasagerul din taxi”, a declarat adjunctul șefului poliției, Russ Jackson, de la Poliția Antiteroristă din Nord-Vest, scrie Reuters.

Autoritățile au mai transmis că se cunoaște identitatea pasagerului, dar nu au oferit mai multe detalii.

„Deși motivația acestui incident nu a fost încă înțeleasă, având în vedere toate circumstanțele, a fost declarat incident terorist”, a mai spus oficialul.

Incidentul a avut loc duminică, în jurul orei 11:00. Un taxi a explodat în fața Spitalului de Femei din Liverpool. În același timp, se ținea o slujbă de Ziua Comemorarii pentru cei decedați în război la Catedrala din Liverpool din apropiere.

„Nu putem stabili în acest moment nicio legătură cu aceasta, dar este o linie de anchetă pe care o urmărim”, a spus Jackson. El a mai transmis că până acum au fost arestate patru persoane în acest caz.

Prim-ministrul Boris Johnson a prezidat, luni, o ședință a comitetului de urgență al guvernului pentru a discuta despre explozie, iar Patel a declarat că Centrul Comun de Analiză a Terorismului a decis să ridice nivelul de amenințare la al doilea cel mai ridicat, de sever.

„Este important ca publicul să rămână alert la amenințarea terorismului, dar să nu fie alarmat”, a declarat demnitarul.

×
Parteneri
Ce indice de corecție trebuie să ai pentru a avea o pensie mai mare
x close