Antena 3 CNN International News Atacul terorist de la Liverpool a fost cauzat de un bărbat care a adus un dispozitiv exploziv într-un taxi

Atacul terorist de la Liverpool a fost cauzat de un bărbat care a adus un dispozitiv exploziv într-un taxi

Poliția din Marea Britanie a declarat explozia din Liverpool ca atac terorist, după ce ultimele informații au relevat faptul că un bărbat a adus un dispozitiv exploziv improvizat într-un taxi, provocând o deflagrație în fața unui spital.

Atacul terorist de la Liverpool a fost cauzat de un bărbat care a adus un dispozitiv exploziv într-un taxi
Sursa foto: Getty Images
de Alexandra Ionescu    |    15 Noi 2021   •   14:36

Suspectul a murit în explozie, dar taximetristul a reușit să scape. Poliția a arestat trei bărbați, în vârstă de 29, 26 și 21 de ani –  în temeiul Legii privind terorismul, în timp ce poliția armată a percheziționat mai multe case noaptea trecută. de asemenea, poliția crede că a descoperit identitatea sinucigașului.

Șoferul, David Perry, a fost lăudat de premierul britanic Boris Johnson pentru că a prevenit o explozie mai mare. „Se pare că șoferul de taxi în cauză s-a comportat cu o prezență de spirit și curaj incredibile”. 

Taximetristul ar fi încuiat ușile vehiculului pentru a împiedica bărbatul să iasă, după ce a devenit suspicios în privința pasagerului său și astfel a diminuat pagubele, și pierderile de vieți. El abia a reușit să iasă din mașină, înainte ca aceasta să explodeze.

Inițial, atacatorul sinucigaș a cerut  să fie dus la Catedrala Anglicană din Liverpool, unde personalul militar, veteranii și familiile celor căzuți se adunaseră pentru o slujbă comemorativă. Când a văzut că drumurile erau blocate „i-a spus lui Perry să-l ducă în centrul orașului, după care i-a cerut să intre în fața Spitalului de Femei din Liverpool”.

Spitalul de femei din Liverpool se află la mai puțin de 2 km distanță de Catedrala din Liverpool. De urgență, la locul tragediei au ajuns mai multe echipaje de pompieri, dar și o echipă de geniști.

„Șoferul de taxi, în eforturile sale eroice, a reușit să devieze ceea ce ar fi putut fi un dezastru absolut îngrozitor la spital”, a declarat luni Joanne Anderson, primarul orașului Liverpool, pentru BBC Radio 4.

Poliția crede că pasagerul a adus bomba în cabină și acum investighează dacă dispozitivul a detonat corect.

×
Subiecte în articol: Marea Britanie Liverpool atac terorism taxi
Parteneri
Calitatea aerului din România, afectată de praful saharian
x close