Antena 3 CNN Externe O româncă de 63 de ani, în stare critică după accidentul din Anglia, în care au fost implicaţi 10 români

O româncă de 63 de ani, în stare critică după accidentul din Anglia, în care au fost implicaţi 10 români

O româncă de 63 de ani, în stare critică după accidentul din Anglia, în care au fost implicaţi 10 români
Sursa foto: Foto:itv.com
24 Iul 2013   •   21:40

Un microbuz în care se aflau zece cetăţeni români s-a răsturnat pe o autostradă din Marea Britanie, trei persoane fiind grav rănite în accident, relatează presa britanică, citată de Mediafax.
   

UPDATE 21.30 - O româncă de 63 de ani este în stare critică, iar un bărbat de 66 de ani şi un tânăr de 22 de ani, care fuseseră în aceeaşi stare, nu mai prezintă risc vital, în urma accidentului de microbuz de miercuri din Anglia în care au fost implicaţi 10 români, potrivit presei britanice.
   
Poliţia anunţase iniţial că la bordul microbuzului erau nouă persoane
. Ulterior, anchetatorii au stabilit că în vehicul erau zece oameni, toţi cetăţeni români.
   
Alte cinci persoane - trei femei şi doi bărbaţi - sunt internaţi în spitalul Basingstoke având răni minore. Un băieţel de doi ani şi o fetiţă de şase ani au scăpat nevătămaţi, dar se află la spital ca măsură de precauţie.



UPDATE 18.50 - Ministerul Afacerilor Externe confirmă că trei cetăţeni români au fost grav răniţi în accidentul produs pe autostrada M3 din Mare Britanie, adăugând că o echipă a Ambasadei României la Londra e în drum spre spitalul din Southampton pentru a le acorda acestora asistenţă.

"Cetăţenii răniţi au fost transportaţi la Spitalul General din Southampton. O echipă a ambasadei este în drum spre spitalul unde se află internaţi cetăţenii români, pentru a acorda asistenţă şi protecţie consulară în limita competenţelor legale", menţionează MAE.


Potrivit BBC, accidentul a avut loc miercuri dimineaţă în zona Old Basing, pe Autostrada M3, care face legătura între Londra şi oraşul Southampton (sud).
   
Şoferul microbuzului a pierdut controlul asupra vehiculului după explozia unei anvelope. Microbuzul a pătruns pe contrasens rupând balustrada de siguranţă şi s-a răsturnat. Doi pasageri au fost aruncaţi din maşină din cauza impactului.
   
În total, trei români sunt în stare critică, a comunicat poliţia din regiunea Hampshire. Celelalte persoane, inclusiv doi copii, au suferit răni moderate. Toţi răniţii au fost transportaţi la Spitalul General din Southampton.
   
Numeroase ambulanţe şi elicoptere s-a deplasat la locul accidentului, anunţă site-ul publicaţiei Little Hampton Gazette.
   

×
Subiecte în articol: microbuz rasturnat
Parteneri
Cătălin Cîrstoiu ar urma să îşi retragă candidatura
x close