Antena 3 CNN Externe Obama va participa joi la o ceremonie în memoria victimelor atentatului de la Boston

Obama va participa joi la o ceremonie în memoria victimelor atentatului de la Boston

Obama va participa joi la o ceremonie în memoria victimelor atentatului de la Boston
17 Apr 2013   •   09:07

Preşedintele american Barack Obama va merge joi la Boston pentru a asista la o ceremonie religioasă organizată în memoria victimelor dublului atentat cu bombă care a îndoliat luni capitala statului Massachusetts (nord-est), a anunţat marţi Casa Albă, informează AFP.
   
"Joi dimineaţa, preşedintele va călători la Boston pentru a lua cuvântul la o ceremonie consacrată celor care au fost ucişi sau grav răniţi în atentatul cu bombă de luni din apropierea liniei de sosire a maratonului din Boston", a precizat într-un comunicat purtătorul de cuvânt al preşedinţiei americane, Jay Carney.
   
Trei persoane au fost ucise şi alte 176 rănite în explozia a două bombe în apropiere de sosirea popularului eveniment sportiv, luni.
   
Anterior, Obama a denunţat un "act de terorism (...) odios şi laş", dar a admis că autorităţile americane nu ştiu încă dacă acesta a fost comis de o persoană sau un grup de persoane, din afara sau din interiorul Statelor Unite.
   
"În zilele următoare ne vom continua eforturile pentru a descoperi ce s-a întâmplat şi vom rămâne vigilenţi. Am dat ordin administraţiei mele să ia măsurile de securitate necesare pentru a proteja americanii", a adăugat el.
   
Foto: Agerpres/AP



×
Parteneri
Românii vor avea încă o zi liberă în plus în mini-vacanța de Paște
x close