Antena 3 CNN Externe Planurile buncărului secret al lui Vladimir Putin au fost dezvăluite în premieră

Planurile buncărului secret al lui Vladimir Putin au fost dezvăluite în premieră

Presa occidentală a publicat desene și diagrame ale buncărului lui Putin, care se află pe teritoriul regiunii Krasnodar, de la Marea Neagră.

de Redacția Antena 3 CNN    |    19 Mai 2023   •   09:03

Planurile arhitecturale arată că tunelurile întărite cu un strat gros de beton sunt aprovizionate cu suficientă apă proaspătă sau echipamente de ventilație pentru a sprijini ocupanții zile sau săptămâni la un moment dat.

Planurile buncărului de la Marea Neagră ale lui Putin au circulat pe internet şi au fost analizate de specialişti.

Două tuneluri elaborate duc la buncăr trecând pe sub complexul unui palat aşezat pe o stâncă accidentată cu vedere la Marea Neagră.

Potrivit Insider, complexul subteran de sub palatul lui Putin este format din două tuneluri separate, conectate printr-un lift care coboară la 50 de metri.

Ieşirile din acele tuneluri sun vizibile chiar sub complexul palatului pe stânca de pe plajă.

Citeşte şi: Cum arată buncărele din Rusia a căror reactivare a fost ordonată de Putin | SUA au oprit Ucraina să lanseze atacuri la Moscova

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Tunelul inferior include o pasarelă mobilă care duce la ieşire.

Toţi liderii statelor nucleare fac planuri pentru situaţii extreme. Preşedintele SUA are un buncăr de urgenţă sub Casa Albă. Dar spre deosebire de facilităţile americane, complexul de la Marea Neagră a fost finanţat privat şi rămâne în proprietate privată.

Se pare că nu are ca scop asigurarea continuităţii unui sistem politic, ci supravieţuirea unui singur individ.

Investiţia lui Putin într-un complex de tuneluri de sub o casă de vacanţă, construită în anii când încă cocheta oficial cu integrarea rusă în Europa, este o dovadă că de mult timp liderul rus s-a pregătit pentru ameninţări şi şi-a asigurat evadarea.

Citeşte şi: Putin se pregătește să denunțe Tratatul privind forțele convenționale din Europa

Cele două tuneluri au aproximativ 40 şi respectiv 60 de metri lungime şi 6 metri lăţime, creând aproximativ 6.500 de metri pătraţi de locuit potenţial, care prezintă semne că sunt rezistente la explozie.

Atrag atenţia în mod deosebit cele 16 suporturi pentru cabluri incorporate în peretele tunelului interior. Acestea sunt proiectate pentru cablurile conducte care pot transporta energie electrică, iluminat, sârmă de cupru şi cablu de fibră optică necesare unui post de comandă.

 Citeşte şi: Buncărul în care se ascunde Putin | "Știu că vom ajunge la prăpastia morții"

Pe fondul protestelor în masă, declanşate de ancheta video a lui Alexei Navalny din 2021, Vladimir Putin a negat că deţine palatul de la Marea Neagră.

×
Subiecte în articol: buncar Vladimir Putin plan secret
Parteneri
Benzina, mai scumpă decât motorina pentru prima dată în ultimele 10 luni
x close