Antena 3 CNN Externe Prințul Edward a întâlnit o țestoasă care a fost contemporană cu reginele Victoria și Elisabeta. Jonathan este considerat cel mai bătrân animal terestru din lume

Prințul Edward a întâlnit o țestoasă care a fost contemporană cu reginele Victoria și Elisabeta. Jonathan este considerat cel mai bătrân animal terestru din lume

Prințul Edward a întâlnit o broască țestoasă care a fost contemporană cu reginele Victoria și Elisabeta. Broasca țestoasă care poartă numele Jonathan este considerat cel mai bătrân animal terestru din lume.

Prințul Edward a întâlnit o țestoasă care a fost contemporană cu reginele Victoria și Elisabeta. Jonathan este considerat cel mai bătrân animal terestru din lume
Sursa foto: sthelenatourism.com
de Mia Lungu    |    24 Ian 2024   •   20:57

Jonathan a fost dus în Seychelles în 1882 împreună cu alte trei țestoase atunci când avea aproximativ 50 de ani. În decembrie anul trecut, țestoasa a sărbătorit 191 de ani de naștere, potrivit Sky News.

Prințul Edward, care a fost numit Duce de Edinburgh anul trecut, a întâlnit-o pe terenurile de la Plantation House, reședința oficială a guvernatorului din St Helena, un teritoriu britanic de peste mări din Oceanul Atlantic.

Animalul a trăit atât de mult încât bunicii lui Edward, Regele George al VI-lea și Regina Elisabeta, l-au cunoscut în 1947, când avea 115 ani.

În GALERIA FOTO de mai jos puteţi vedea țestoasa Jonathan.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Defuncta mamă a ducelui, regina Elisabeta a II-a, l-a întâlnit și ea pe Jonathan când era prințesa Elisabeta în aceeași călătorie.

Jonathan, despre care se crede că s-a născut în 1832, a trăit în timpul a opt monarhi britanici, inclusiv în timpul domniei de 63 de ani a reginei Victoria.

×
Parteneri
Lidia Buble a filmat îngrozită incendiul din nordul Bucureştiului
x close