Antena 3 CNN Externe Proteste Anonymous în marile de oraşe ale planetei de "ziua lui Guy Fawkes", chipul anti-sistem din Marea Britanie

Proteste Anonymous în marile de oraşe ale planetei de "ziua lui Guy Fawkes", chipul anti-sistem din Marea Britanie

Proteste Anonymous în marile de oraşe ale planetei de "ziua lui Guy Fawkes", chipul anti-sistem din Marea Britanie
Sursa foto: Foto: crazybite.wordpress.com
06 Noi 2014   •   08:12

Zeci de capitale şi alte mari oraşe ale planetei au fost, ieri, martorele unor demonstraţii organizate de gruparea Anonymous, ca protest faţă de guvernele de pe glob.

La Washington şi mai ales la Londra, manifestanţii s-au confruntat cu forţele de ordine care au şi făcut câteva arestări. Nimeni s-au înregistrat, însă, incidente violente majore.

Aşa-numitul "marş al celor un milion de măşti" a fost organizat, simultan, în marile oraşe ale Europei, Asiei şi Americii de Nord şi de Sud. La Washington, manifestanţii i-au huiduit pe poliţişti şi au încercat, mai mult simbolic, să doboare barierele de securitate din apropierea Congresului.

Protestele au marcat aşa-numita "zi a lui Guy Fawkes", un personaj istoric care a încercat să arunce în aer Camera Lorzilor din Londra în 1605. Mulţi participanţi purtau măştile care-l reprezintă pe Fawkes şi au devenit simbolul grupului de hackeri Anonymous.

Cum era normal în acest context, manifestaţiile au avut o amploare deosebită la Londra, unde mulţimea a ocupat piaţa Trafalgar şi a încercat să asedieze palatul Buckingham.

Participanţii au cerut retragerea acuzaţiilor la adresa lui Julian Assange, fondatorul Wikileaks, dar au formulat şi revendicări mai puţin clare, cu caracter anarhist.

Câţiva manifestanţi au aruncat sticle şi alte obiecte spre poliţiştii care le-au blocat trecerea spre Parlament şi sediul BBC. 15 persoane au fost arestate.

Manifestaţii au avut loc şi în Rio de Janeiro, Berlin, Varşovia şi Beirut.

×
Subiecte în articol: Anonymous
Parteneri
Explozie la Rafinăria Petromidia Năvodari. Plan roşu activat!
x close