Antena 3 CNN Externe Serviciile Secrete Americane, noi dezvăluiri despre simptomele de otrăvire ale lui Roman Abramovici

Serviciile Secrete Americane, noi dezvăluiri despre simptomele de otrăvire ale lui Roman Abramovici

Serviciile secrete americane vin cu precizări în cazul posibilei otrăviri a oligarhului rus Roman Abramovich.

Serviciile Secrete Americane, noi dezvăluiri despre simptomele de otrăvire ale lui Roman Abramovici
Sursa foto: getty images
de Redacția Antena 3 CNN    |    29 Mar 2022   •   10:10

Un oficial american, citat de Reuters, spune că Abramovici și negociatorii de pace ucraineni s-au îmbolnăvit din cauza unui factor de mediu și nu a otrăvirii.

Declarația vine după ce Wall Street Journal și Bellingcat au raportat că Abramovici și negociatorii au suferit simptome de presupusă otrăvire la începutul acestei luni, după o întâlnire la Kiev.

Printre simptomele pe care le-a acuzat Abramovici , se numără lăcrimarea excesivă și exfolierea pielii de pe față și de pe mâini.

Potrivit primelor date, singurele produse pe care aceștia le-ar fi consumat înainte de întâlnirea cu Vladimir Putin ar fi fost ciocolata și apa.

Oligarhul se simte acum mai bine, conform medicilor, iar viața sa nu ar mai fi pusă în pericol.

Abramovici a funcționat în ultimele săptămâni ca un mediator dintre Kiev și Moscova pentru găsirea unei soluții de încetare a focului.

Zelenski i-a trimis un bilet scris de mână lui Vladimir Putin, prin Abramovici. Răspunsul președintelui rus: "Spune-le, îi voi distruge!"

Cei de la The Times scriu că Roman Abramovici s-a întâlnit în secret cu Vladimir Putin și i-a înmânat un bilețel scris de mână de Volodimir Zelenski. Putin i-ar fi spus să le transmită Ucrainenilor că îi va distruge. Noile negocieri Ucraina-Rusia vor avea loc în Turcia.

The Times scrie că Roman Abramovici ar fi plecat în Rusia cu un avion privat Hawker 800XP, de pe aeroportul Atatürk din Istanbul, săptămâna trecută, iar același avion a plecat în aceeași seară de pe aeroportul Vnukovo din Moscova și s-a întors la Istanbul, timp în care Abramovici s-ar fi întâlnit în secret cu Vladimir Putin.

Jurnaliștii The Times susțin că Abramovici i-ar dat lui Putin o notiță, scrisă de Volodimir Zelenski, subliniind termenii pe care Ucraina i-ar lua în considerare pentru a pune capăt războiului. 

Când i-a înmânat lui Putin biletul trimis de președintele ucrainean, președintele rus ar fi izbucnit în furie, iar răspunsul acestuia ar fi fost: "Spune-le, îi voi distruge". 

×
Subiecte în articol: Roman Abramovici otrăvire
Parteneri
Armand a fost trimisă în judecată. Mesajul său către Marcel Ciolacu
x close