Antena 3 CNN Externe Şofer român, prins de vameșii din Franța cu șase tone de tutun. S-a jurat că nu este vinovat

Şofer român, prins de vameșii din Franța cu șase tone de tutun. S-a jurat că nu este vinovat

Un român a fost reținut în Franța având asupra lui șase tone de tutun și numeroase echipamente cu ajutorul cărora se suspectează că intenționa să își facă o fabrică clandestină cu țigări de contrabandă. 

Şofer român, prins de vameșii din Franța cu șase tone de tutun. S-a jurat că nu este vinovat
Sursa foto: pexels.com
de Redacția Antena 3 CNN    |    24 Ian 2024   •   21:50

În timpul controlului realizat în orașul Bourg-en-Bresse, vameșii au descoperit o primă cutie care conținea mii de filtre de țigări pentru care șoferul nu deținea documente de transport pentru acest tip de marfă. Ulterior camionul a fost reținut și dus la depozit pentru o inspecție mai amănunțită.

Astfel, în camion au fost găsite role cu hârtie de rulare a țigărilor  marcate cu sigla Marlboro Rouge; 120 de role de hârtie destinate confecționării interiorului pachetelor de țigări; 116 role de hârtie destinate fabricării cartuşelor; 324 role de folie de plastic destinate ambalării cartuşelor de ţigări; 10 rulouri de ambalaje din aluminiu destinate pachetelor de tigari; 25 cutii de lipici alb; și 33 de cutii care conțin un total de 742.500 de filtre de țigări, 65 de cutii care conțineau fiecare câte 95 kg de tutun, un compresor și mai câteva motoare, notează stiridiaspora.ro.

Citește și: Pachete de bani ascunse în motorul unui autocar şi lipite pe pasageri, găsit de poliţişti la Vama Giurgiu

Șoferul, care conducea spre nord a jurat în fața vameșilor că nu știa ce se afla în camionului său. După reținerea vamală, acesta a fost predat Serviciului de Investigații Financiare Judiciare (SEJF). Apoi a fost deschisă o anchetă judiciară la tribunalul Chalon-sur-Saône (Saône-et-Loire), în urma căreia șoferul a fost plasat în arest preventiv.

"Captura este suficientă pentru a înființa o adevărată linie de producție. Obișnuiam să confiscăm tutun, dar ceea ce face cazul excepțional este acest echipament și marfa pentru a înființa o fabrică, un fenomen recent în Franța", a menționat Gregory Guiraud, șeful diviziei vamale din Ain, conform Leprogres.

×
Parteneri
Sondajul de ultim moment pentru Primăria Capitalei
x close